Skip to content
Politică

Polițistul acuzat de pedofilie, trimis în judecată pentru 18 presupuse infracțiuni

mediafax.ro

Eugen Stan – polițistul acuzat de pedofilie – a fost trimis în judecată pentru nu mai puțin de 18 presupuse infracțiuni.

Poliţistul Eugen Stan de la Brigada Rutieră a Capitalei a fost trimis în judecată de către procurii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru 18 infracţiuni de agresiune sexuală. Faptele ar fi fost comise în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, victimele având vâste cuprinse între 5 şi 38 de ani. Poliţistul este acuzat că își urmărea victimele spre blocurile în care locuiau, atacându-le în scara imobilelor sau în liftul acestora, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) din PICCJ au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Eugen Stan, sub aspectul săvârşirii a 18 infracţiuni de agresiune sexuală.

„În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, anunţă Parchetul General.

Potrivit magistraților de la PICCJ, la data de 8 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Stan Eugen vizând, în primul rând, săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectivă inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanţa din 9 ianuarie 2018 a procurorului general Augustin Lazăr, s-a dispus preluarea cauzei de către SUPC din PICCJ.

„Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti având ca obiect, de asemenea, săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală de către inculpatul Stan Eugen, acestea fiind reunite într-un nou dosar, care în final a fost reunit cu dosarul menţionat anterior”, mai arată Parchetul General.

Nu în ultimul rând, procurorii lui Lazăr au dispus prin ordonanţă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la bunuri mobile şi imobile ale inculpatului, iar dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *