Skip to content
Politică

Polițistul care s-a bătut cu Boureanu, dezamăgit de pedeapsa cu suspendare primită de acesta

libertatea.ro

Polițistul care l-a lovit și care a fost lovit de către fostul deputat PDL Cristian Boureanu s-a arătat dezamăgit de pedeapsa cu suspendare primită de acesta.

Ovidiu Andrei, poliţistul cu care s-a bătut Cristian Boureanu, a declarat pentru Mediafax că decizia instanţei de a-l condamna pe fostul parlamentar la închisoare cu suspendare aduce un sentiment de îngrijorare în rândurile agenţilor, deoarece se transmite mesajul că oricine are 7.000 de euro poate comite ultraj.

„Îmi creează un sentiment de frustrare faptul că integritatea fizică şi prestigiul profesional al poliţistului valorează 30.000 de lei. În realitate, nu este vorba despre bani, este vorba despre mesajul pe care autoritatea judecătorească, ce-i drept, poate în primul caz mediatizat cu adevărat, îl transmite societăţii civile. Nu este doar îngrijorarea mea, este un sentiment de nelinişte generală, de îngrijorare în rândul colegilor mei care zilnic se expun riscului de a fi agresaţi, situaţiile conflictuale fiind nelipsite în cadrul unei zile de muncă”, a afirmat Ovidiu Andrei.

Agentul a adăugat că a sperat ca magistratul care a pronunţat hotărârea să aibă în vedere faptul că pedeapsa dispusă pentru Boureanu ar fi trebuit să fie una care să-i protejeze pe poliţişti de astfel de pericole.

„Mă aşteptam ca în ochii celor care împart dreptatea, prejudiciul moral suferit de mine să aibă o reparaţie echitabilă, care să ne ocrotească deopotrivă pe mine şi pe colegii mei de expunerea la astfel de incidente. Mesajul transmis e cu totul şi cu totul altul. Oricine are 7.000 de euro în buzunar poate bate un poliţist pe stradă şi îşi ia o pedeapsă cu suspendare. De fapt, acesta este of-ul breslei. Eu am avut doar neşansa să fiu vocea”, a mai spus Ovidiu Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *