Skip to content
Puterea Știrilor Video

Politizarea campaniei de vaccinare a dus la eșec. Dan Cristian Popescu (PSD): E jenant pentru un politician să-și facă reclamă pe spatele unui vaccin

Inquam Photos / Alexandru Busca

Invitat la ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Dan Cristian Popescu susține că politizarea campaniei de vaccinare a făcut ca oamenii să ”nu mai creadă în acest vaccin”. În plus, crede social-democratul, ”nu mai sunt atât de multe cazuri, astfel încât oamenii nu mai văd utilitatea vaccinului”.

”Vaccinul nu e explicat corect. Campania de vaccinare îmbracă chiar forme penibile. În loc să vorbească specialiștii despre ce înseamnă vaccinul, despre beneficii și despre potențialele probleme care ar putea apărea, să explice cât este valabil, la ce folosește, noi discutăm pe lângă subiect. Campania este politizată.

Eu nu am înțeles utilitatea acestui vaccin 100%. Cât e de bun, cât e de valabil? Mult mai logic ar fi să vedem cine are anticorpi pentru că vaccinul nu îți garantează anticorpi. Sunt cazuri în care vaccinul nu duce în mod obligatoriu la anticorpi. Anticorpi poți face prin două metode: trecând prin boală și făcând vaccinul. Mi se pare mai util să vezi cine are anticorpi. Care este logica să faci vaccinul cuiva care a avut boala și acum are anticorpi?”, întreabă retoric Dan Cristian Popescu.

Despre campania de promovare a vaccinării, deputatul PSD susține că aceasta a fost un mod prin care ”Guvernul a încercat să-și facă reclamă”.

”Când îți faci reclamă pe spatele unui vaccin mi se pare jenant pentru un politician. Ce treabă are domnul Cîțu cu vaccinul?! E medic?! Pentru mine, spotul în care apare domnul Cîțu și în care ne spune să ne vaccinăm nu are niciun efect. De ce, ca să pot să îmi beau cafea?! Trebuie să aibă o formă serioasă și din acest motiv campania de vaccinare nu are succesul scontat”, conchide social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *