Skip to content
Politică

Politologul Andrei Țăranu așteaptă o demisie a lui Dan Barna după eșecul de la prezidențiale: Faptul că doar își asumă răspunderea este prea puțin

Facebook/Andrei Taranu

După eșecul usturător din primul tur al alegerilor prezidențiale, acolo unde s-a aflat la peste 7 procente în spatele candidatului PSD, Dan Barna spune că și-a asumat responsabilitatea pentru rezultatul slab obținut, dar a anunțat că nu demisionează de la șefia partidului. Pentru a aplana cât de cât nemulțumirile evidente din interiorul alianței USR-PLUS, Dan Barna a convocat un “congres online”, prin care membrii partidului pot vota ”pentru” sau ”împotriva” menținerii lui în funcția de președinte al USR.

Politologul Andrei Țăranu este de părere că doar asumarea răspunderii la nivel declarativ de către Dan Barna nu este suficientă și ar fi necesar un pas în spate din partea liderului USR.

“Nu cred că este suficient ca domnul Barna să-și asume răspunderea doar la nivel declarativ. Aici este vorba despre imaginea pe care o are partidul, iar de obicei liderul, președintele partidului care acum a fost și candidat la prezidențiale este imaginea partidului în exterior, înspre electorat.

În aceste condiții cred că ar fi fost de așteptat un pas în spate din partea domnului Barna. Faptul că doar își asumă răspunderea este prea puțin din punctul meu de vedere, mai ales la câtă emoție a generat pe toate rețele de socializare ideea că trebuie votat domnul Barna pentru ca PSD să nu intre în turul 2. Ori, dacă nu își va da demisia, asta va însemna și continuarea proiectului USR-PLUS, altfel, din vocile pe care le-am auzit, există o nemulțumire în USR privind colaborarea cu PLUS”, a precizat politologul pentru PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *