Skip to content
Politică

Politologul Andrei Țăranu devoalează cauzele pentru care social-democrații susțin abrogarea recursului compensatoriu: PSD joacă în propria sa favoare

Facebook/Andrei Taranu

PSD schimbă tactica și se bagă în față în Parlamentul României. Sunt legi importante care stau pe masa legislativului încă de la începutul acestei veri, dar care acum au intrat în procedură de urgență. Este vorba despre abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale și eliminarea supraacizei la carburanţi.

Astfel, conducerea Camerei Deputaţilor a introdus pe ordinea de zi a plenului de miercuri, la solicitarea PSD, aceste proiecte de lege. Toate aceste propuneri ar putea primi undă verde chiar în plenul de miercuri. Anterior, Guvernul PNL anunțase că își asumă răspunderea. Dar, PSD a turat motoarele și a băgat legea pe repede înainte în Parlament.

Politologul Andrei Țăranu este de părere că PSD nu face decât să joace în propria sa favoare, deoarece părând că își schimbă abordarea, social-democrații recuperează o parte din electoratul pierdut și, în același timp, nu îi pierde pe cei cărora le-a dăruit anterior aceste acte normative.

“La suprafață, observăm că PSD încearcă o formă de schimbare a discursului pentru că, în esență, abrogarea acestui act normativ nu conduce neapărat la rezolvarea problemei. 

În primul rând, în sens juridic, el se va păstra cel puțin o perioadă ca fiind formula cea mai bună pentru limitarea efectelor unei condamnări. În al doilea rând, el va cauza destul de multe probleme la CEDO. 

Deci, dând senzația că este de acord cu o asemenea formulă, PSD nu face decât să joace în propria sa favoare, în sensul în care pare simpatic și cu cei pe care să zicem că i-a dezamăgit și nu pierde nimic din partea cărora le-a dăruit aceste acte normative”, a precizat politologul pentru PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *