Skip to content
Politică

Politologul Andrei Țăranu știe ce ar trebui să facă opoziția pentru a fi sigură de succesul moțiunii: Să nu-i sperie foarte mult pe PSD-iști

Politologul Andrei Țăranu a precizat pentru PSNews.ro că sunt șanse foarte mari ca moțiunea de cenzură să treacă săptămâna viitoare, la votul din Parlament, însă totul depinde de modul în care Opoziția va știi să negocieze și să nu facă anumite greșeli.

Există foarte mari șanse, dar depinde foarte mult de felul în care va știi să negocieze cei din Opoziție între ei. Adică dacă nu vor face cum a făcut Rareș Bogdan de pildă, să spună că nu-i primim pe unii sau pe alții la guvernare. Părerea mea este că aceasta va fi o formulă prin care s-ar putea rezolva pentru că și PSD, sau o parte din PSD, își dorește să plece în momentul acesta de la guvernare pentru că simt că altfel pierd complet partidul pentru totdeauna”, a spus Andrei Țăranu.

Întrebat dacă se așteaptă și la alte plecări din partid până la momentul depunerii moțiunii de cenzură, politologul a răspuns că: Sumele care se vehiculează sunt uriașe și este clar că doamna Dăncilă încearcă să-i numere bob cu bob și încearcă să-i țină foarte aproape de partid prin intermediul baronilor locali sau prin intermediul primarilor și a celorlalți colegi. Dar, din punctul meu de vedere, șansele ca moțiunea să treacă, chiar și cu ajutorul PSD, este mare. Asta pentru că, repet, dacă cei din Opoziție vor știi cum să negocieze și să nu sperie foarte mult pesediștii, atunci e foarte probabil ca guvernul să cadă, dacă va exista și ideea că se poate negocia după”.

Moțiunea de cenzură, semnată de 237 de parlamentari, inclusiv de la PSD, a fost citită joi în Parlament, va fi dezbătută luni, 7 octombrie, și va fi votată joia viitoare, pe 10 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *