Skip to content
Politică

Politologul Andrei Țăranu vede un al treilea câștigător-SURPRIZĂ din războiul Iohannis-Dăncilă: Acesta este cel mai bun moment!

Au mai rămas câteva luni până la alegerile prezidențiale, iar conflictul dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni se accentuează, după ce Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri ale Vioricăi Dăncilă, aceasta din urmă amenintând cu CCR-ul. Totodată, retragerea ALDE de la guvernare a dus la existența unui cabinet care atârnă de un fir de ață.

În acest context, politologul Andrei Țăranu a precizat care ar putea fi următoarele mișcări importante pe scena politică de la București, indicând și principalul câștigător de pe urma războiului dintre Palate.

“Guvernul Dăncilă probabil că va supravieţui politic până după alegeri. Guvernul acesta este calul de bătaie pentru toate campaniile electorale. Dacă ar pica guvernul, candidaţii la prezidenţiale ar ieşi din scenă.

Acum, cine are de câştigat de pe urma conflictului premier-președinte este greu de spus, însă teoretic când doi se ceartă al treilea câştigă. Aparent cel de-al treilea este USR-ul, care lipseşte în acest moment de pe scena politică. De asemenea, este un moment de respiro pentru cei de la Pro România şi ALDE care ar putea avea un fel de ”boost” electoral mai mare de 2%, şi aici mă refer la cei de la Pro România, care să îi permită lui Mircea Diaconu să îşi facă campanie electorală atât pe seama lui Iohannis, cât şi a lui Dăncilă.

Dacă Barna nu reuşeşte să capitalizeze momentul şi aici am rezerve, atunci favorit este Mircea Diaconu. Şi dacă nici acesta nu va şti, atunci momentul va fi ratat. Acesta era cel mai bun moment de ieşit, cel mai favorabil, dar domnul Barna tace şi acţionează prin vectori secundari de imagine. În momente de genul acesta dacă nu apare personajul principal, momentul este ratat”, a precizat politologul pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *