Skip to content
Politică

Politologul Cristian Pîrvulescu devoalează adevăratele mize ale schimbărilor din Guvern

 

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat pentru PSNews.ro ce urmăresc cu adevărat social-democrații în cadrul  schimbărilor din Cabinetul Dăncilă.

“Cei din PSD vor să asigure electoratul şi pe cei care sunt nesiguri că lucrurile merg aşa cum trebuie, că Liviu Dragnea controlează jocul. Nu e un plan de rezervă, este planul PSD. Nicio clipă remanierea nu a fost un plan, doar o tactică. Mesajul e de a transmite că guvernul are majoritate pentru a demobiliza adversarii politici înaintea unei confruntări electorale care nu e secundară. Este esenţială pentru Liviu Dragnea şi PSD, pentru că va seta starea de spririt a românilor pentru prezidenţiale.

Politica e un meci de şah, în spatele fiecărei mutări se ascunde o strategie. PSD a tratat foarte serios partida, cunoaşte foarte bine jocul adversarului şi încearcă să treacă în avantaj. PSD a plecat cu piesele negre, a fost a doua mutare, dar cred că PSD e în avantaj acum. Scandalul deţinuţilor politic a marcat o cotitura în campanie, o victorie tactică, ce va fi folosită în campanie.

Preşedintele a ponit în avantaj la începutul anului, dar pentru prima dată e obligat să stea la defensivă. Pentru PSD e important să preia preşedinţia pe nume propriu, nu prin intermediar şi să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2020. Doar aşa îşi va consolida victoria. Altfel, tot ce s-a realizat până acum nu are sens”, a conchis Pîrvulescu.

PSD a numit miniștri interimari pentru portofoliile Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat cele trei propuneri trimise săptămâna trecută la Cotroceni de premierul Viorica Dăncilă. PSD renunță astfel la planul de restructurare a Guvernului, ceea ce ar însemna un vot în Parlament.

Anunțul vine în condițiile în care în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților a avut loc o ședință de urgență, imediat după anunțul președintelui. În biroul șefului PSD au intrat  senatorul Claudiu Manda, senatorul Șerban Nicolae, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

De altfel, Viorica Dăncilă a respins încă din ședința CEx de săptămâna trecută ideea unei restructurări guvernamentale care ar fi ocolit acordul lui Klaus Iohannis pentru numirile noilor miniștri.

Totodată, biroul de presă al Guvernului a anunțat că propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, a ministrului Eugen Teodorovici – ministru interimar al Fondurilor Europene şi a ministrului Radu Ştefan Oprea – ministru interimar pentru Românii de Pretutindeni, au fost transmise de ieri președintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *