Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Politologul Cristian Pîrvulescu distruge planul PSD: Demonstrația de înaltă trădare trebuie făcută altfel! Demersul este nul, din start

Decanul Facultății de Științe Politice, SNSPA, politologul Cristian Pîrvulescu, a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor.

Politologul a vorbit, în cadrul ediției video, printre altele, și despre inițiativa PSD de a depune o plângere de înaltă trădare pe numele președintelui Klaus Iohannis.

Amintim că președintele PSD Liviu Dragnea a cerut, duminică, la Parlament, ca în 2019 să se depună o plângere pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

”Nu va putea înseamna nimic pentru că este nul din start. Demonstrația de înaltă trădare trebuie făcută altfel. În Constituția României sunt prevăzute două formule prin care președintele poate fi suspendat: este votul prin Parlament, urmat de referendumul de revocare pe care îl cunoaștem deja pentru că a fost aplicat de două ori, și mai este punerea sub acuzare. De altfel, occidentalii confundă mereu suspendarea românească, care există doar în România, și punerea sub acuzare. Ei cred că Traian Băsescu a fost pus sub acuzare. Nu, Traian Băsescu a fost suspendat printr-un vot politic cu majoritate simplă.

Diferența dintre punerea sub acuzare și suspendare este că cea din urmă trebuie votată cu două treimi. Trebuie făcută demonstrația indubitabilă a înaltei trădări, ori nu o declarație politică a președintelui poate să fie elementul care să induce înalta trădare”, a declarat Cristian Pîrvulescu la Puterea Știrilor.

2 comentarii la “Politologul Cristian Pîrvulescu distruge planul PSD: Demonstrația de înaltă trădare trebuie făcută altfel! Demersul este nul, din start

 1. Adevarat. Dar judecată nu apartine Parlamentului ci ICCJ-ului.
  Este ca la procurori, doar il acuză operând suspendarea de drept si judecă ICCJ.
  Practic nimic nu impiedica suspendarea…..ca doar nu o sa credeti ca ICCJ il va condamna indiferent de probele invocate ?
  Practic va fi un penal asa cum ii este drag lui….
  Plus ca pierde imunitatea la penalul comun in timpul suspendari…..
  DECI SE POT INTAMPLA MULTE CARE IL POT DISTRUGE……

 2. Va admir cunostintele politice, curajul de a spune adevarul, dar in Parlamentul Puterii si in Guvernul Bolsevic functioneaza legile puterii imprumutate din Revolutia Rusa, Asa ca trebuie schimbata din temelii strategia opozitiei, adoptand aceleasi legi a faradelegilor. Romania nu mai este stat de drept, ci stat bolsevic, confiscat si manipulat, putin pomadat sa faca fata UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *