Skip to content
Politică

Politologul Cristian Pîrvulescu indică detaliul care l-ar putea face scăpat pe Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive

Luni seară după o ședință maraton ce a durat 7 ore, judecătorii au anunțat că abia pe 27 mai Curtea Supremă va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea. Verdictul va veni fix la o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai și cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze. De notat că CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o nouă dezbatere privind completurile specializate, ceea ce înseamnă că decizia CCR nu va mai putea influența sentința Curții Supreme în dosarul lui Liviu Dragnea.

La termenul de luni, instanța a respins cele două cereri ale aovcaților apărării pentru sesizarea CCR cu două sesizări de neconstituționalitate. De asemenea, instanța a respins cererea avocaților de amânare a procesului până la pronunțarea CCR în privința completurilor specializate de 3 judecători.

DNA a cerut pedepse mai mari decât în fond, judecătorii au anunțat că e ultimul termen și că rămân în pronunțare, urmând să pronunțe sentința pe 27 mai. La fond, Liviu Dragnea fusese condmnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat pentru PSNews.ro că Liviu Dragnea ar putea scăpa de acest proces în eventualitatea în care judecătorul Luciana Mera se va pensiona înaintea prinunțării, caz în care procesul se va relua.

“Instanța este în pronunțare, se va pronunța săptămâna viitoare, adică înainte ca una dintre membrele completului să iasă la pensie. Este un detaliu foarte important, pentru că dacă iese la pensie, înainte de pronunțare, procesul se reia, cu șanse foarte serioase ca Liviu Dragnea să fie în final salvat pentru că s-ar putea ca fapta să nu mai existe, deoarece există exonerarea, a trecut un timp îndelungat de la data producerii faptei.

Știm că este vorba despre angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman. În 1993 ceva similar s-a produs la Paris, iar președintele Chirac a fost condamnat în 2013 la o amendă, sigur că după ce și-a încheiat mandatele prezidențiale, iar fostul prim-ministru, Alain Juppé a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Deci nu este ceva tolerabil, e o ilegalitate și se condamnă conform legii în cazul în care faptele sunt confirmate”, a explicat politologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *