Skip to content
Puterea Știrilor Video

Politologul Cristian Pîrvulescu propune un model de vot care ar revoluționa alegerile: Ar schimba radical România!

psnews.ro
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, politologul Cristian Pîrvulescu a spus că, având la bază datele oferite de institutele de statistică din țările europene, conform cărora 4 milioane de români trăiesc în străinătate, putem considera că prezența la vot în diaspora la turul 2 al prezidențialelor a fost de 25% .

„Asta înseamnă că ar trebui să găsim totuși un sistem electoral care să le permită tuturor să voteze și atunci România ar arăta cu totul altfel. Sistemul electoral la care mă gândesc este votul pe internet, care ar schimba radical România. Mulți spun diaspora votează, dar nu are reprezentanți în Parlament, dar aceasta este o eroare gravă pe care o fac, pentru că diaspora e înregistrată în România. Acești oameni au carte de identitate în România și au un domiciliu în România, pentru care plătesc impozite, pentru care fac investiții etc.”, a declarat politologul la ”Puterea Știrilor”.

" "
" "

Cristian Pîrvulescu a precizat că, dacă s-ar aplica și în România modelul de vot la locale din Estonia, pe internet, votul ar arăta cu totul altfel, pentru că ”primarii care controlează acum votul alegătorilor prin ajutoare sociale ar trebui să se confrunte dintr-o dată cu cei care trăiesc în diaspora, dar care sunt locuitorii acelor localități, care muncesc din greu și care vor ca acele localități să fie altfel administrate”.

„Cei din diaspora au transmis un nou mesaj, că le pasă, că aceasta este țara lor, pentru că vor ca această țară să le asigure condiții apropiate de cele pe care le au acolo, când se vor întoarce în țară. Cei care au copii și au început educația acolo nu se vor mai întoarce, copiii lor la maturitate nu mai sunt interesați de ceea ce se întâmplă în România, dar părinții da, se vor întoarce. Odată ce se vor apropia de pensie, când nu vor mai putea munci cu atâta energie, se vor întoarce în România și vor ca aici să aibă condiții apropiate, nu identice, ca cele pe care le au în țările europene. Mulți se vor întoarce, pentru că nu toți și-au tăiat legăturile cu România”, a adăugat Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA.

" "

1 comentariu la “Politologul Cristian Pîrvulescu propune un model de vot care ar revoluționa alegerile: Ar schimba radical România!

  1. E uluitor de simplu si comod sa aplici un sistem de vot activat de pe telefon sau PC, având cheia de baza CNP-ul personal. Aceasta aplicatie asigura securitatea datelor la fel ca orice tranzacție financiară. Se elimina votul multiplu si sunt disponibile instantaneu toate genurile de statistici legate de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *