Skip to content
Puterea Știrilor Video

Politologul Radu Carp descifrează dedesubturile mutării PSD privind alegerea președinților de consilii județene: care este miza

psnews.ro

Invitatul celei mai recente ediții a emisiunii “Puterea Știrilor” a fost politologul Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București.

În cadrul ediției video, politologul a vorbit, printre altele, și despre cum arată scena politică românească, la doar 10 zile de la alegerile europarlamentare.

Astfel, Radu Carp a atras atenția că în continuare PSD, chiar dacă trece printr-o criză majoră, este un adversar de temut pentru orice partid politic din România în momentul de față.

Totodată, politologul a susținut că, prin inițiativa care îi are în prim-plan pe președinții de consilii județene, PSD încearcă o apropiere de aleșii locali pentru ca aceștia să nu migreze la alte partide sau să nu se implice deloc.

Amintim că Guvernul a adoptat, luni, o ordonanță de urgență prin care se schimbă modul de alegere a președinților de consilii județene. Mai exact, aceștia vor fi din nou aleși prin vot secret de către cetățeni. Vicepremierul Daniel Suciu a declarat la finalul ședinței de Guvern că votul este esența democrației, iar oamenii au posibilitatea să-și aleagă direct reprezentanții.

„PSD este un adversar de temut pentru orice partid politic din România în momentul de față. Chiar dacă trece printr-o criză majoră – o criză identitară, o dată cu încarcerarea lui Liviu Dragnea -, ei s-au îndepărtat de la valorile stângii. Ei trebuie să se adapteze, este un pariu enorm pentru PSD.

Vor trebui să se reapropie de domnul Timmermans. Domnul Dragnea ne spunea că Timmermans va pierde alegerile și s-a întâmplat exact contrariul: Timmermans le-a câștigat în Olanda și Liviu Dragnea le-a pierdut în România. Ei vor încerca să se apropie cumva de acest nucleu de stânga din Europa pentru a nu fi dați afară (…) Operațiunea de adaptare la discurs în noul Parlament European va fi foarte grea. Acesta va fi un efort uriaș pe care PSD va trebui să îl depună.

În al doilea rând, am văzut că PSD s-a regrupat. A avut acea inițiativă cu președinții de consilii județene care să fie aleși prin vot direct și că insistă în continuare pe acest cod administrativ și probabil va da OUG. Mai mult ca sigur PSD se va plia pe aleșii locali, vor încerca să intre și mai mult în grațiile aleșilor locali ca aceștia să nu migreze la alte partide sau să nu se implice deloc”, a declarat Radu Carp, la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *