Skip to content
Societate

Politologul Radu Carp, indignat de stângăciile anchetei de la Caracal: Am impresia că asistăm la o enormă farsă

psnews.ro

Politologul Radu Carp a precizat, în legătură cu evenimentele de la Caracal, că impresia generală e că asistăm la o mare farsă, poliția oferind la rândul ei informații contradictorii. Cauza principală pentru felul în care decurge ancheta ar fi teama că ar putea ieși la iveală o adevărată rețea criminală.

Vreau să vă spun un lucru, ideea că cei care trebuie să îți protejeze viața sunt complici la crimă este devastatoare. Un stat criminal nu este un stat democratic, ci exact opusul. Transcrierile conversațiilor dintre victimă și interlocutorii ei, autori din culpă ai crimei, ne arată fața dezumanizată a României de astăzi.

Am auzit aceste expresii si această atitudine la spital, la școală, la gară, în aeroport, în vamă, la orice ghișeu de unde statul interacționează cu cetățenii. Fundamentul acestei atitudini este lipsa unei valori, demnitatea umană.

Acum am impresia că asistăm la o enormă farsă. Vedem că suspectul recunoaște crimele, apoi dă indicii false anchetatorilor. Poliția se comportă ea însăși precum suspectul: oferă informații false, apoi apar contradicții cu realitatea. Cred că le este teamă. Le este teamă de ce este mai rău, de faptul că se va descoperi ceva care depășește puterea de înțelegere umană.

Gravitatea situației actuale este că după ce am descoperit că statul poate ucide prin funcționarii săi, s-ar putea să descoperim ceva și mai abominabil, faptul că statul a organizat prin funcționarii săi o rețea criminală care a lovit chiar la temelie ideea de autoritate de stat”, a precizat pentru PSNews.ro politologul.

2 comentarii la “Politologul Radu Carp, indignat de stângăciile anchetei de la Caracal: Am impresia că asistăm la o enormă farsă

  1. Nu, măi, hastagule, procurorii conduc ancheta, deci lasa dracului sloganurile de doi lei si zi-i ceea ce toti romanii vedem in ziua de azi: niste interlopi cu diplome si fonctii de Stat sunt frati cu interlopii traficanti de carne vie, de droguri, proxeneti, banditi in toata regula!!!
    Procurori, da? Statul Paralel care unora li se parea o fantasma psd-ista, uite asta e, prostule care esti tu prost securist!

  2. La caracal si in alte zone similare din tara „autoritatea” nu o fac politia, procuratura……si alte asemenea….ci clanurile interlope, retelele de prostitutie, trafic de carne vie. Aici infractiunea e lege, ea e adevarata A U T O R I T A T E.

    Statul nu mai detine pargiile necesare sa-si protejeze cetatenii si sa-si mentina propria autoritate si stabilitate. Autoritatea statala e un cadavru in descompunere….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *