Skip to content
Coronavirus

Politologul Radu Carp nu vede cu ochi buni răspunsul dat de UE pandemiei de coronavirus: Este total inadecvat din moment ce Europa a devenit principalul focar de infecție

Politologul Radu Carp este de părere că răspunsul Uniunii Europene în fața pandemiei de coronavirus este total inadecvat. Asta pentru că închiderea temporară a granițelor Uniunii este inutilă de vreme ce Europa a devenit acum principalul focar de infecție.

„Cred că răspunsul UE la criza coronavirus este total inadecvat. De fapt, cred că în aceste zile în general în statele membre s-a uitat că mai există UE. Toate statele membre își închid granițele pentru a încerca să oprească mărirea numărului de contaminări.

Este firesc și este vorba de o măsură temporara, dictata de rațiuni de sănătate publică. Răspunsul de la Bruxelles legat de temporara oprire a intrărilor „non-esențiale” din afara UE este inutil din moment ce acum Europa este principalul focar de infecție și nu exteriorul Europei.

Culmea este ca Germania nici nu are de gând să aplice recomandările de la Bruxelles. UE poate introduce facilitarea de importuri de echipamente medicale din exterior, măsuri de facilitare a producției interne de astfel de echipamente, trimiterea de medici în țările cele mai afectate pe baza unui nou mecanism care poate fi aprobat rapid.

Singura măsura bună identificată la Bruxelles este continuarea fluxului de mărfuri, vital în asemenea situații”, a precizat politologul pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *