Skip to content
Politică

Politologul Radu Carp subliniază importanța vizitei lui Iohannis la Casa Albă: Se confirmă că România are cea mai puternică orientare pro-occidentală din regiune

Vizita la Casa Albă a președintelui Klaus Iohannis confirmă faptul că România are cea mai puternică orientare pro-occidentală dintre statele din Europa Centrală și de Est. Aceasta este concluzia politologului Radu Carp. Acesta a mai subliniat pentru PSNews.ro că, pe de altă parte, nici un stat membru UE din regiune nu a întrecut România în ceea ce privește afirmarea unui veritabil sentiment pro-europenism.

“Cred că prin această vizită a președintelui Klaus Iohannis la Washington, se confirmă încă o dată faptul că România are cea mai puternică orientare pro-occidentală dintre toate țările din Europa Centrala și de Est. Aici trebuie spus că este pe deplin meritul lui Iohannis de a fi promovat la cel mai înalt nivel o agendă bazată pe valorile occidentale. În plus vizita aceasta ar putea fi considerată chiar mai importantă decât precedenta pentru că aici vorbim despre o vizită de lucru.

Aș mai face o remarcă: niciun șef de stat din Europa de Vest nu a fost invitat în acest an la Casa Albă. Pe de altă parte, niciun stat membru UE din regiune nu a întrecut România în ceea ce privește afirmarea unui pro-europenism veritabil.

Totodată, legat de această vizită, mi-a atras atenția un memorandum semnat cu această ocazie, referitor la tehnologia 5G. Aici e vorba de o chestiune care îi implică pe americani și pe chinezi și este evident că Statele Unite nu doresc implicarea Huawei nici în România.  Cred că ar trebui ca toate acordurile semnate, desigur în măsura în care nu conțin secrete să fie publice, pe site-ul Guvernului și Administrației Prezidențiale”, a precizat politologul.

1 comentariu la “Politologul Radu Carp subliniază importanța vizitei lui Iohannis la Casa Albă: Se confirmă că România are cea mai puternică orientare pro-occidentală din regiune

  1. „Chestia” cu Huawei ….e scopul principal al „vizitei” sasului la Trump ! A urmat si cererea de cedare a gazelor din Marea Neagra, eventual de importul in Rhomanica de gaze din SUA….deci a fost o vizita fructuoasa ! Pt. SUA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *