Skip to content
Politică

Politologul Sebastian Lăzăroiu infirmă discursul lui Drăghici privind secțiile de votare: Fie omite intenționat, fie minte în rafală

 

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a precizat, pentru PSnews.ro, că Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei electorale PSD, omite intenționat faptul că referendumul din 2009 a fost organizat în aceleași secții cu alegerile prezidențiale. Reacția vine după ce Drăghici a declarat că vor fi organizate secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum, invocând legislația electorală în vigoare.

" "

 

“Referendumul din 2009 a fost organizat în aceleași secții cu alegerile prezidențiale, deci e fals că a fost mereu în secții diferite. Legea actuală permite să fie organizate în aceleași secții, dar ei se gândesc s-o modifice ca să voteze oamenii mai greu.

Uitați-vă la Art.15 bis din legea3/2000 actualizată în 2018 care spune că: În situaţia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfăşurat pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, respectiv pentru alegerea Preşedintelui României ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea şi desfăşurarea referendumului se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008. Și de asemenea, în situaţia prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare, operaţiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale, constituite potrivit legii. Deci, domnul Mircea Drăghici fie omite intenționat, fie minte în rafală”, a conchis politologul.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a declarat, joi, că vor fi organizate secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum. Reprezentanții USR au fost cei care au anunțat inițial această mutare anti-referendum a PSD, spunând că miza ar fi o prezență redusă atât la referendum, cât și la europarlamentare, fapt care ar avantaja partidul condus de Liviu Dragnea.

„Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceți-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice alt scrutin electoral au fost secții de votare diferite”, a anunțat Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei pentru europarlamentare.

Mircea Drăghici a făcut acest anunț oficial joi, înaintea unei întâlniri cu liderii PSD din teritoriu pentru pregătirea campaniei electorale a PSD pentru alegerile parlamentare din 26 mai. La întâlnire participă și Liviu Dragnea și secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *