Skip to content
Politică

Politologul Sebastian Lăzăroiu pune lupa pe demisia lui Toader: Partidul are nevoie de un kamikaze

Politologul Sebastian Lăzăroiu a precizat pentru PSNews.ro, după ce PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader și l-a propus pe Eugen Nicolicea ca înlocuitor, că Liviu Dragnea are nevoie de un ministru al Justiției dispus să se sacrifice până la capăt.

„Acum, cu ocazia remanierii lui Tudorel putem citi mai bine profilul ministrului de justiție pe care și-l dorește PSD, adică Liviu Dragnea. Când s-a pornit tăvălugul de partid împotriva lui Tudorel, am observat că omului nu i s-a cerut nimic în mod special, nu ordonanțe, nu amnistie, pur și simplu nimic. 

El s-a angajat, așa zic vocile autorizate din partid, inclusiv jupânul cel mare. A promis și n-a livrat, mai mult a vorbit și asta ne-a făcut rău, că de ales nu ne-am ales cu nimic, ne-a păcălit, ne-a dus cu preșul etc. Nimeni n-a zis pe șleau – n-a executat, ceea ce era mai aproape de realitate.

Partidul vrea un ministru al justiției care să înțeleagă perfect comandamentul politic, să-l pună în aplicare fără crâcnire, iar la sfârșit să și-l asume ca și cum ar fi fost al lui. În caz de scandal să poată fi ușor sacrificat, așa cum s-a întâmplat cu Iordache la OUG13.

Mai exact, partidul are nevoie de un kamikaze, dispus să devină cel mai hulit personaj, mort, adică, din punctul de vedere al imaginii publice, dispensabil. De altfel, Tudorel a înțeles asta abia la OUG7, cea care a stârnit revolta magistraților, când, vă amintiți, oamenii de partid s-au repezit să-l critice „că nu s-a consultat cu nimeni, că a făcut de capul lui”. Întrebarea e cine va fi cu adevărat alesul?,  a conchis Lăzăroiu.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri să-i retragă sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ieri, ministrul Justiției și-a publicat demisia pe pagina sa de Facebook. Liviu Dragnea a vorbit despre posibilitatea propunerii lui Eugen Nicolicea în funcția de ministru al Justiției.

Deciziile au fost luate prin votul membrilor CEx. Premierul Viorica Dăncilă urmează să trimită preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Nicolicea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *