Skip to content
Politică

Politologul Stelian Tănase descifrează mizele lui Dacian Cioloș: ce urmărește, de fapt, copreședintele USRPLUS

INQUAM Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, analistul Stelian Tănase vorbește despre adevăratele planuri ale lui Dacian Cioloș, copreședintele USRPLUS. Analistul susține că, în ciuda declarațiilor că nu vizează nicio funcție pentru el, Dacian Cioloș va începe prin a se instala în Palatul Victoria (2022-23) și apoi în Palatul Cotroceni, din 2024.

„Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş e în block-start pentru una din functii – 1/ premier sau 2/ președinte. S-ar putea să le ia pe amindouă. dar pe rînd. Va începe prin a se instala in Palatul Victoria (2022-23) si apoi în Palatul Cotroceni, din 2024. Lucrurile sunt evidente. Acesta e așa-numitul „scenariu Ciolos”. Ipocrit ca orice politician declară mereu fals modest că nu vizează nicio funcție pentru el. Nici măcar la congresul USD & PLUS din toamnă. Minte bine! Are școală bună.

Vezi filiația cu Ardeleanu-Vulpea și cu Coldea. Are spate puternic, nu trebuie subapreciat. Știe să își câștige paza unor bodigarzi politic influenți. În cazul lui mă întreb interesele cui le reprezintă? Ele se afla în Occident – la Bruxelles sau Paris sau la București? Se fac presupuneri dar nimeni nu a venit cu dovezi.

Mă amuz tare când Barna și Ciolos apar în fata mass-media și amindoi incearcă să il dea pe celalalt la o parte și sa stea el in fata camerelor. Mai ales să acapareze microfonul. Sunt ca Stan & Bran, scene de fior și rîs. E greu de prevazut ce se va intimpla. Dar va fi un spectacol măreț, garantez. Cu mari trădări, acuzatii, șantaje, amenințări, gesturi patetice. Va cîstiga cine isi va asigura sprijinul Serviciilor. Mai precis a unor grupări din interiorul lor. Și acolo este un război..”, scrie Stelian Tănase.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a evitat să spună direct dacă va candida la șefia noului USRPLUS, dat fiind că până în toamnă e așteptată definitvarea procesului juridic de fuziune dintre cele două formațiuni politice. Prezent în emisiune la Prima TV, Cioloș s-a limitat să spună că o decizie în privința candidaturii sale o va lua după consfințirea fuziunii, dar a ținut să sublinieze că președintele trebuie ales prin referendum intern, de către toți membrii partidului, și nicidecum prin Congres.

2 comentarii la “Politologul Stelian Tănase descifrează mizele lui Dacian Cioloș: ce urmărește, de fapt, copreședintele USRPLUS

  1. Parerea mea, este ca domnul Ciolos e cel mai onest si mai decent fost prim-ministru, de la revolutie incoace, si cred ca ar merita un nou mandat de prim-ministru. Un mandat integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *