Polonia cere să subvenționeze centralele pe bază de cărbune dincolo de 2028

Sursa foto: pexels

Polonia va avea nevoie de o extindere a reglementărilor UE care permit subvenționarea centralelor pe bază de cărbune doar până în 2028, deoarece va fi necesară producerea de energie pe bază de cărbune până când va construi prima sa centrală nucleară, în următorul deceniu, a afirmat Maciej Bando, adjunctul ministrului Mediului, într-un interviu acordat Reuters.

„Nu am nicio îndoială că centralele pe bază de cărbune vor fi necesare în sistem până când vor în mod natural înlocuite cu centralele nucleare”, a declarat Maciej Bando, responsabil cu infrastructura energetică strategică, arată Agerpres.

Polonia este și cel mai mare producător de cărbune din Uniunea Europeană și totodată se bazează pe cărbune pentru aproximativ 70% din producția de electricitate, chiar dacă în ultimii ani a făcut progrese la capitolul producție de energie din surse eoliene și fotovoltaice.

Noul Guvern de la Varșovia vrea să accelereze tranziția spre surse energetice cu emisii reduse de CO2, și intenționează să construiască prima sa mare centrală nucleară până în 2033.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL