Polonia desfăşoară peste 1.000 de militari către frontiera sa de est

soldaţi Polonia
Sursa foto: Mariusz Błaszczak

Polonia a început să desfăşoare peste 1.000 de militari către estul ţării, a anunţat sâmbătă ministrul apărării polonez Mariusz Blaszczak, pe fondul sporirii îngrijorării că prezenţa combatanţilor Wagner în Belarus ar putea conduce la creşterea tensiunilor în zona frontalieră, transmite agenţia de presă Reuters.

Decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a le oferi combatanţilor Wagner opţiunea mutării lor în Belarus a provocat în rândul membrilor NATO temerea că prezenţa mercenarilor ruşi va cauza o instabilitate sporită în regiune.

“Peste 1.000 de soldaţi şi aproape 200 de unităţi de echipament din brigăzile mecanizate 12 şi 17 încep să se deplaseze către estul ţării”, a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter, potrivit Agerpres. ”Aceasta este o dovadă a pregătirii noastre de a răspunde la încercările de destabilizare din apropierea frontierei ţării”, a adăugat oficialitatea poloneză.

În ultimele săptămâni, Polonia a înregistrat o creştere a numărului de migranţi care încearcă să treacă graniţa dinspre Belarus. Potrivit poliţiei de frontieră poloneze, peste 200 de oameni au încercat să treacă frontiera ilegal vineri, printre care cetăţeni marocani, etiopieni şi indieni.

Varşovia a acuzat Belarusul de crearea în mod artificial a unei crize a migranţilor la graniţă, începând din 2021, prin aducerea lor cu avionul din Orientul Mijlociu şi Africa şi comasarea lor la graniţa cu Polonia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: