Polonia intenționează să solicite UE să impună sancțiuni asupra produselor agricole din Rusia și Belarus

Sursa foto: pexels

Polonia intenționează să solicite Uniunii Europene să impună sancțiuni asupra produselor agricole din Rusia și Belarus, a anunțat luni premierul țării, Donald Tusk, în timpul unei vizite în capitala lituaniană Vilnius, informează The Guardian.

La fel ca multe țări din Uniunea Europeană, Polonia s-a confruntat în ultima săptămână cu proteste din partea fermierilor, care demonstrează împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene și a ceea ce ei consideră a fi o concurență neloială din partea Ucrainei, de când Uniunea Europeană a renunțat la taxele asupra importurilor, în 2022, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, conform Reuters.

Cu toate acestea, premierul polonez Donald Tusk a declarat săptămâna trecută că produsele agricole din Rusia și Belarus cauzează, de asemenea, distorsiuni ale pieței.

”Letonia a decis să pună în aplicare un embargo asupra importurilor de produse (agricole) din Rusia”, a declarat Donald Tusk într-o conferință de presă. ”Vom analiza cazul Letoniei și nu exclud că Polonia va lua o inițiativă corespunzătoare”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL