Polonia își pregătește armata pentru un „război total”. Buget record pentru apărare în 2025

Sursă foto: Facebook/ Ministerstwo Obrony Narodowej

Polonia va cheltui 5% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru apărare în 2025. „Trebuie să îşi pregătească soldaţii pentru un conflict total”, a afirmat șeful Statului Major al armatei, generalul Wieslaw Kukula.

Varşovia a majorat deja cheltuielile pentru apărare la peste 4% din PIB în acest an, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

„Polonia cheltuieşte 4 (procente din PIB pentru apărare) şi vom aloca 5 anul viitor”, a declarat Radoslaw Sikorski. „Suntem numărul unu în NATO, incluzând Statele Unite, evident proporţional, asta pentru că nu mai suntem în eterna pace post-Război Rece”, a declarat ministrul de externe Radoslaw Sikorski, potrivit News.ro.

În același context, ministrul adjunct al apărării, Cezary Tomczyk, anunțase în presa locală că Polonia îşi va majora bugetul apărării cu aproximativ 10% în 2025, până la un nivel record.

Şeful Statului Major al armatei, generalul Wieslaw Kukula, a declarat zilele trecute într-o conferinţă de presă că „Polonia trebuie să îşi pregătească soldaţii pentru un conflict total”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: