Skip to content
Europa

Polonia reintroduce interdicţia zborurilor din 46 de ţări, inclusiv România, din 2 septembrie

pexels.com
" "

Polonia va interzice toate zborurile din 46 de ţări, inclusiv România, începând din 2 septembrie, potrivit unui proiect de act normativ publicat joi, în condiţiile în care ţara se luptă cu o creştere a cazurilor de infecţie cu coronavirus, transmite Reuters.

Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice„, se arată în proiectul de act normativ.

" "
" "

Polonia a închis graniţele şi a suspendat zborurile în luna martie pentru a opri răspândirea coronavirusului. Cu toate acesta, ulterior restricţiile au fost relaxate treptat, centrele comerciale, hotelurile şi restaurantele fiind redeschise în luna mai. De asemenea, compania aeriană naţională poloneză LOT a reluat zborurile internaţionale la data de 1 iulie, la patru luni după ce le-a suspendat.

Printre ţările afectate de reintroducerea interdicţiei zborurilor sunt Franţa şi Spania, destinaţii turistice populare precum Muntenegru şi Croaţia, alături de România, SUA, Israel, Mexic şi Brazilia, informează agerpres.ro.

Polonia a raportat 64.689 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 2.010 decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *