Skip to content
Europa

Polonia va propune crearea unei misiuni de menținerea păcii în Ucraina

Twitter

Polonia intenționează să prezinte o propunere la un summit NATO de la Bruxelles săptămâna viitoare pentru o misiune de menținere a păcii în Ucraina, a declarat vineri prim-ministrul Mateusz Morawiecki.

Vorbind la o conferință de presă la Varșovia, Morawiecki a declarat reporterilor că „la următorul summit NATO, propunerea pentru o misiune de pace în Ucraina va fi înaintată oficial”, scrie CNN, potrivit b1.ro.

Morawiecki a fost întrebat dacă crede că a existat un consens pentru o astfel de misiune în Ucraina în rândul membrilor NATO. „Polonia este foarte activă în acest forum, atât în ​​NATO, cât și în UE și noi suntem cei care îi îndemnăm să facă următorii pași”, a spus el.

„Când bombele vor cădea din ce în ce mai aproape de granița poloneză, vom folosi, desigur, asta ca argument, atât în ​​contextul celui mai mare argument prezentat de președintele [ucrainean] Volodymyr Zelensky, cât și în argumentele formulate de noi în timpul misiunii noastre la Kiev”, a adăugat el. Vineri, Rusia a lansat lovituri cu rachete în apropierea unui aeroport din Lviv, un oraș strategic ucrainean nu departe de granița poloneză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *