Poluare cu amoniu, fosfor total, detergenți, sulf și hidrogen sulfurat pe râul Jijia

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au făcut un control, după ce s-a semnalat miros urât în zona Stației de Epurare Ape Uzate Dorohoi și a localității Broscăuți. După analize, s-a constatat că valorile maxime de poluați au fost depășite, fiind aplicată o amendă de 75.000 de lei.

”Ca urmare a unui control neplanificat în vederea soluționării unei sesizări privind disconfortul olfactiv resimțit în zona Stației de Epurare Ape Uzate Dorohoi și a localității Broscăuți o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Botoșani a constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. Pe amplasamentul Stației de epurare ape uzate (SEAU) a municipiul Dorohoi cât și în zona adiacentă a acesteia se simțea disconfort olfactiv rezultat al funcționării stației”, a transmis Garda de Mediu Botoșani, relatează News.ro.

Sursa citată a precizat că s-a verificat râul Jijia la intrarea în localitatea Broscăuți aval de SEAU Dorohoi și s-a constatat disconfort olfactiv, iar apa prezenta o culoare albicioasă – opacă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: