Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni că va cere altor zece orașe să realizeze proiecte privind calitatea aerului pentru a preveni sancțiuni din partea Comisiei Europene. El a amintit că Bruxelles-ul a dat deja România în judecată pentru că autoritățile din București, Iași și Brașov nu respectă dreptul cetățenilor la un aer curat.
„Voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România – Cluj, Galaţi, Timişoara, Bacău, Brăila, Craiova, Măgurele – care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus Alexe, citat de Agerpres.
Ministrul Mediului a mai spus că va cere Institutului de Sănătate Publică un raport „să vedem în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti efectiv afectează starea de sănătate a populaţiei”.
Scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu ia amploare! Săgeţi otrăvite din tolba USRPLUS în curtea Palatului Victoria
Florin Cîţu, întrebat despre remanierea lui Vlad Voiculescu: Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa
SONDAJ-surpriză! Cine este cel mai îndrăgit lider public din România care ar câştiga alegerile prezidenţiale
Voiculescu se disculpă în scandalul de la evacuarea spitalului Foişor: S-a încercat folosirea situaţiei pentru a câştiga capital politic
SONDAJ. PSD ar câştiga detaşat alegerile parlamentare. Partidele aflate la guvernare, erodate puternic
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat pentru luni reprezentanţii celor trei municipii (Bucureşti, Braşov şi Iaşi) care au probleme cu calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Comisia Europeană (CE) a decis, în data de 17 mai 2018, să trimită Franţa, Germania, Ungaria Italia, România şi Marea Britanie în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru nerespectarea valorilor-limită convenite pentru calitatea aerului şi pentru neadoptarea măsurilor corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depăşire a acestor valori, informează un comunicat de presă.