Polul electoral suveranist, mai divizat de la o candidatură la alta. Simion, tot mai izolat și departe de turul 2

Cristian Terhes
Cristian Terhes/Sursa: Facebook

Din ce în ce mai multe situații tensionate în tabăra suveraniștilor, împart polul electoral, lăsându-i pe fiecare dintre candidați cu cât mai puțini alegători. Această situație s-a iscat încă de la anunțul candidaturii lui Cristian Terheș– un apropiat al partidului AUR cu nici două luni în urmă și continuă cu posibila candidatură a lui Marian Cucșa din partea Partidului Republican.

Terheș se alătură în calitate de contracandidat al lui Simion, revendicându-și principii identice anti-europene, bazându-se pe alegători din același bazin electoral precum al Președintelui AUR. Asta aduce de la sine o fărâmițare și o slăbiciune a polului pe care-l reprezintă, nereușind să lase orgoliile la o parte și să se unească sub aceeași forță unitară care să rivalizeze cu marile partide.

Candidatura lui Cristian Terheș la alegerile prezidențiale adâncește criza din tabăra suveranistă și anti-europeană din România, deja marcată de fragmentare și lupte interne.

Visul lui George Simion de a ajunge în turul al doilea se prăbușește în lumina ruperii relației dintre el și cei mai apropiați oameni ai săi. Fără o bază electorală consolidată, Simion și ceilalți candidați suveraniști se află într-o cursă contracronometru, mușcând din același bazin electoral redus, fără a reuși să atragă un sprijin masiv și signifiant care să-l propulseze pe vreunul din ei în turul II.

Niciun sondaj politic nu-l mai poate scoate pe Simion la lumină. Românii îl vor lăsa să rămână în turul I al alegerilor, pentru a-și rezolva conflictele care se tot aprind în jurul său.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: