Skip to content
Politică

Ponta a dezvăluit NUMELE candidatului Pro București 2020 la Primăria Capitalei. A candidat în 2016 pe listele PNL la Parlament

cliparts.co
" "

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central şi ex-şef al Direcţiei Medicale a Armatei, va fi candidatul Pro București 2020 pentru Primăria Capitalei, a declarat Victor Ponta pentru PS News.

„PRO România merge cu generalul Ioan Sîrbu la Primăria Capitalei”, a dezvăluit Victor Ponta pentru PS News.

Generalul Ioan Sîrbu (62 de ani) figura în 2016 pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş, dar tentativa sa de a intra în Parlament a eșuat, iar în 2012, pe când era consilier al ministrului educației, a fost acuzat de plagiat.

 

 

(Generalul Ioan Sîrbu / Sursa foto: Inițiativa pentru o Justiție Curată)

Cursul său de implantologie, a dezvăluit ziarul Adevărul în urmă cu opt ani, este inspirat din tratatul „Dental Implants: The Art of Science”, al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. Potrivit sursei citate, în lucrarea denumită „Curs practic de implantologie orală” a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.

EVZ nota în 2012 că deși generalul și-a recunoscut inițial fapta, dând vina pe tinereţe şi pe lipsa materialelor de specialitate din 2004, Ioan Sîrbu a susținut ulterior pentru Evenimentul Zilei că nu a plagiat. „Nu este nimic adevărat. Este un atac la adresa mea. Nu am plagiat, deja am dat publicaţia în judecată şi avocaţii vor şti ce trebuie făcut de acum înainte”, declara Sîrbu în octombrie 2012 pentru EVZ.

Potrivit site-ului știrileprotv.ro, generalul Ioan Sîrbu, a fost suspectat în 2015 de procurorii DNA de ilegalități comise pe cand era și șeful direcției militare din Ministerul Apărării Naționale. Ar fi achiziționat în mod abuziv un aparat de reconstrucție dentară în valoare de 200.000 de euro, dar care n-a fost utilizat nici macar o dată de medicii militari.

Sîrbu s-a apărat la vremea respectivă, afirmând ca nu din vina lui n-a fost folosit, ci pentru ca asa au decis cei care i-au urmat la conducerea spitalului. Sîrbu l-a atacat pe generalul Gabriel Oprea, pe seama caruia pune aceasta investigație.

„Această hărțuire se datorează faptului că mi-am permis, poate nepermisul curaj din punctul de vedere al lui Gabriel Oprea, să-i fac o sesizare privind plagiatul acestuia. Inițial, a dat de acolo de sus din înaltul scaun al domniei sale un comunicat că Sîrbu este un conflictual și că, uite, m-am sesizat fără că eu să am dreptate. Însă, de data recentă, societatea civilă, după cum ați luat act a venit și l-a dezvăluit pe domnul Gabriel Oprea, precum că a plagiat”, declara generalul Ioan Sîrbu în urmă cu cinci ani.

Nu este clar cum s-a finalizat acest dosar, dacă DNA l-a trimis în judecată sau a clasat acuzațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *