Skip to content
Politică

Ponta a intrat în colimatorul lui Oreste: Șobolanul ăsta opărit de Victoraș nu poate organic să înțeleagă acest deziderat

Facebook/Oreste Teodorescu

Jurnalistul Oreste Teodorescu consideră că ”în momentele ei astrale, o țară are nevoie de bărbați”, făcând, astfel, referire la anunțul lui Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin de la Pro România de a vota Guvernul Orban. Pe de altă parte, pe Victor Ponta, președintele Pro România, care a decis ca parlamentarii partidului să nu se prezinte luni la vot, Oreste îl numește ”șobolan opărit”.

”În momentele ei astrale, o țară are nevoie de bărbați! Șobolanul ăsta opărit de Victoraș nu poate organic să înțeleagă acest deziderat! Respect și simpatie pentru toți cei din Pro România care sunt de centru-dreapta și care vor pune interesul național mai presus de jocurile de gleznă (fină și cu ciorap lycra, în privat…prietenii înțeleg de ce) pe care îl practică mitomanul dolofan… Acum se separă grâul de neghină! Victoraș, te du așadar și așează-te lângă Dăncilă în bancă!…scuze, pe bancă…în parc și așteptați-vă coliva, politică desigur!!!”, a scris ziaristul pe pagina sa de Facebook.

Ruptură în PRO România

Deși Victor Ponta a anunțat în urmă cu câteva zile că parlamentarii formațiunii politice pe care o conduce nu vor participa la votul de învestire, doi deputați se pregătesc să voteze Cabinetul Orban.

Este vorba despre Sorin Cîmpeanu (fost premier interimar și ministru al Educației) și Daniel Constantin (fost vicepremier și ministru al Agriculturii), fondatori ai Pro România.

Luni, zi crucială pentru liberali

Pentru ca un nou Guvern să poată fi învestit, Parlamentul trebuie să acorde votul de încredere Executivului în forma propusă. Deputații și senatorii, reuniți în ședință comună supun la vot propunerea de acordare a încrederii Guvernului după ce președintele care conduce ședința comună dă cuvântul candidatului desemnat pentru funcţia de prim-ministru, în vederea prezentării programului şi a listei Guvernului.

Reprezentanții grupurilor parlamentare pot cere cuvântul pentru exprimarea punctelor de vedere ale respectivelor grupuri cu privire la programul şi lista Guvernului. Mai apoi parlamentarii își vor exprima votul în mod secret prin sistemul cu bile.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor. Acest lucru înseamnă jumătate plus unu voturi din numărul total al membrilor parlamentari (465),  adică cel puțin 233 de semnături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *