Skip to content
Politică

Ponta a semnat programul pentru infrastructură: „E important să învățăm din greșelile trecutului!” Care e discursul care l-a inspirat

" "

Premierul României, Victor Ponta, a participat, vineri, la semnarea programului operațional pentru infrastructură.

Prim-ministrul a declarat că este vorba despre „cel mai important program operational finantat de Comisia Europeana”. În același timp, Ponta le-a mulțumit tuturor celor care și-au adus contribuția în realizarea programului.

" "
" "

„Ma bucur foarte tare ca acest lucru s-a intamplat, nu doar pentru ca vorbim despre cel mai important program operational finantat de Comisia Europeana. Eu spun cifra: 12 miliarde de euro insemnand 2,5 fonduri nerambursabile, dupa ce s-a aprobat programul national regional. 23 de miliarde de euro sunt bani nerambursabili pe care Comisia Europeana ii acorda si ii investeste in romani, vorbim despre un lucru foarte important. Nu pot decat sa multumesc comisarului european si intregii echipe. De data asta chiar am simtit ca avem parteneri. Vreau sa multumesc catorva dintre cei din Romania care s-au implicat in realizarea acestor programe, actualul ministru al Fondurilor Europene, dar si fostul, domnul Eugen Teodorovici, care astazi lipseste. Vreau sa multumesc tuturor fostilor ministri de Transporturi, in ordine inversa, cronologica. Cred ca s-a muncit foarte mult. Ministerilui Mediului – doamnei Gavrilescu si catorva din cei din echipa ministrilor lui Iulian Matache, Mihaelei Ciuciureanu si doamnei Delia Ionica. Nu va cunosc (n.r. – facand referire la Delia Ionica), dar vreau sa va multumesc personal”, a declarat Victor Ponta.

În același timp, Victor Ponta a declarat că este important „să învățăm din greșelile trecutului”.

De asemenea, premierul a mai vorbit despre discursul liderului ALDE din PE, care l-a „inspirat”.

„Mai vreau sa spun doar doua lucruri si dupa, despre tot ce tine de partea de substanta, doamna comisar si domnul ministru stiu mai bine. Sunt bucuros ca tot ce se va incepe pe acest program se va realiza in continuare. Si o sa inaugureze altii ce incepem noi, ca asa e in politica. Exista si exceptii. Maine mergem sa inauguram o autostrada pe care am inceput-o noi si o terminam tot noi. Este foarte important cum se realizeaza aceste lucruri si este important sa invatam din greselile trecutului. Este pentru prima data cand va spun dar am cerut ministrului, tuturor institutiilor, avem programe de 3 miliarde de euro care sunt blocate din cauza anchetelor. Sa invatam din aceasta experienta dureroasa 2007-2013. Cei care ancheteaza sa stie ce ancheteaza si sa ajunga banii acolo unde trebuie sa ajunga. In final, desi sunt social-democrat, m-a inspirat discursul liderului ALDE din Parlamentul European, care spunea: vreau sa raman ca cel care a deblocat fonduri europene si a semnat cele mai importante programe operationale. Nu pot decat sa urez succes celor care vor inaugura si care vor continua proiectele incepand de acum”, a conchis premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *