Skip to content
Politică

Ponta a vorbit la supărare în 2013, dar acum s-ar putea adeveri. Planul lui Teodorovici

mediafax.ro

Fostul premier Victor Ponta a vorbit la supărare în 2013, dar acum cele spuse de el în urmă cu cinci ani ar putea deveni realitate. Citiți mai jos despre planul actualului ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) plătește lunar 53 de milioane de lei pentru plata pensiilor prin Poștă. Astfel, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ia în calcul virarea pensiilor doar pe card și instalarea de ATM-uri în toate localitățile, inclusiv în sate și comune. Aceste bancomate ar urma să fie puse la primării, iar pentru scoaterea pensiilor de pe card să nu se perceapă niciun fel de comision, scrie Libertatea.ro.

Planul celor de la Finanțe prevede posibilitatea instalării de ATM-uri în toate localitățile din țară, de la sat la marile orașe, pe lângă primării. Pensionarii vor putea să scoată de la bancomate pensiile, fără comisioane. În plus, bancomatele vor putea să emită cuponul pentru pensie.

Recent, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici anunța că vrea să elimine plicurile pe care ANAF le trimite contribuabililor. „Anual, cheltuim 10 milioane de euro. Trebuie să se comunice online”, spunea Eugen Teodorovici la Senat.

Ținem să vă amintim că în mai 2013, pe fondul protestelor a 1.500 de poștași din București (nemulţumiţi că managementul Poştei Române intenționa să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii), prim-ministrul din acea perioadă, Victor Ponta, avertiza că ar putea introduce plata pe card a pensiilor, potrivit Digi24.ro.

„Înţeleg temerea celor de la Poşta Română. Pe de altă parte, să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil, inacceptabil. Nu au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz (pe care îl înţeleg), asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari. Este nedrept pentru pensionari. Poşta Română mai trăieşte prin faptul că, noi, Guvernul Romaniei, continuăm să dăm pensiile prin poştă; altfel, le puneam pe carduri”, afirma atunci Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *