Skip to content
Politică

Ponta anunț îngrijorător despre un potențial război cu Rusia

”România trebuie să îşi consolideze securitatea energetică”, a declarat luni premierul Victor Ponta, în condiţiile în care, în opinia sa, ‘bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie. 

”Există un domeniu economic în care România a făcut paşi foarte mari, în care trebuie să facă şi mai mulţi paşi şi în care sprijinul companiilor americane este foarte mare, şi anume domeniul energiei. Avem creştere în agricultură, avem creştere în producţia industrială, avem creşteri de exporturi. Toate acestea depind însă de securitatea energetică, cu atât mai mult cu cât situaţia politică din regiune, pe care o ştim cu toţii, legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de toată această stare de instabilitate şi de încălcare a unei ordini pe care toţi o credeam stabilită în ultimii zeci de ani, toate acestea duc de fapt la cea mai mare provocare, şi anume securitatea energetică.

Evident că România investeşte mai mult în industria de apărare, evident că decizia NATO este binevenită, dar eu cred în continuare că bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie’, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, la seminarul ‘Promovarea Parteneriatului Strategic Economic şi Comercial”, destinat evaluării impactului modificărilor legislative, organizat de Ambasada Statelor Unite, AmCham şi AMRO în parteneriat cu Guvernul României, potrivit agerpres.ro.

În acest context, Ponta a apreciat că, ”dacă România reuşeşte să-şi asigure independenţa energetică pentru România şi pentru Republica Moldova cel puţin”, atunci obiectivele stabilite la nivel economic pot fi atinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *