Skip to content
Politică

Ponta anunță că își dorește introducerea unei măsuri care îi va viza pe absolut toți cetățenii

Șeful Guvernului, Victor Ponta, a precizat vineri, în cadrul Consiliului Național al PSD, că sustine cu toata inimă reintroducerea obligativitatii completarii unei declaratii anuale de venituri pentru fiecare cetatean, care a fost desfiintata in 2005.

„Sustin din toata inima ca in Romania sa revenim la practica tarilor occidentale si a Statelor Unite, anume ca fiecare cetatean sa aiba o declaratie de venituri. In acest moment, noi nu stim un cetatean ce venituri a avut, din diverse surse – salarii, pensii, chirii, nu avem o asemenea declaratie”, a spus Ponta, la plecarea de la Consiliul National al PSD.

El a amintit ca declaratia anuala de venituri a fost desfiintata in 2005 si ca „este bine” reintroducerea acesteia, „pentru ca in felul acesta putem sa avem mai multa responsabilitate cetateneasca, putem sa stim cine isi plateste taxele si cine nu si asa putem sa aflam cum e cu imbogatirile”.

„Ideea europeana si americana, ca fiecare cetatean sa-si declare o data pe an toate veniturile nu este in contradictie cu faptul ca platesti 16%, e un lucru bun, e un lucru de transparenta fiscala”, a mai spus premierul, potrivit hotnews.ro.

1 comentariu la “Ponta anunță că își dorește introducerea unei măsuri care îi va viza pe absolut toți cetățenii

  1. Pai nu se supara prietenul Tariceanu,caci era mare si tare prin 2005.Tara occidentala vom deveni cand minciuna nu va mai sta la masa cu hotia,dle.Ponta.Capisci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *