Skip to content
Politică

Ponta anunță când va fi nominalizat noul premier. Ce spune despre variantele Maior și Tăriceanu

Premierul și prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, a dezvăluit duminică la Antena3 care va fi momentul în care vom cunoaște numele noului premier, în cazul în care șeful PSD câștigă alegerile prezidențiale.

”Probabil luni sau marți, pe 3 sau 4 noiembrie, avem o ședință oficială a partidului de guvernare, inclusiv PLR și vom discuta despre variantele de prim- ministru. Când spun că nu vreau să fiu Traian Băsescu, spun că nu vreau să fac ca Băsescu. Primul ministru nu trebuie să fie anexa președintelui, are mult mai multe puteri decât președintele. Țineți minte că dl. Băsescu nominaliza el miniștri? Marți, în discuția cu colegii mei de la guvernare, mă duc cu unul sau mai multe nume de premieri în fața colegilor mei”, a afirmat Ponta.

Întrebat de variantele de premier vehiculate în presă și anume George Maior și Călin Popescu Tăriceanu, președintele PSD a precizat că amândoi sunt luați în calcul.

”Amândoi se califică, dar nu doar ei. Pot fi doi foarte buni prim- miniștri. Am oprit din fașa orice discuție despre George Maior premier. Le-am zis să nu mai vorbit de pielea ursului din pădure. (…) Dacă spunem că trebuie să fie de la PSD, partenerii noștri vor spune că nu i-am întrebat. O personalitate care să fie sprijinită de toți ceilalți este bine pentru echilibrul democratic. PSD are puterea de a accepta un premier non- PSD”, a explicat Victor Ponta.”

2 comentarii la “Ponta anunță când va fi nominalizat noul premier. Ce spune despre variantele Maior și Tăriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *