Skip to content
Politică

Ponta anunță momentul în care Vâlcov va părăsi ministerul de Finanțe și explică strategia PSD privind noul Cod fiscal

Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a transmis, după ședința de partid, temele care au fost abordate în ședința PSD care a avut loc luni.

„Am fost informati despre stadiul elaborarii legilor electorale. Cele referitoare la alegerile locale, proiectul s-a finalizat, si proiectul privind finantarea partidelor se afla in stadiu avansat. De asemenea, maine are loc o noua reuniune a Comisiei pentru revizuirea Constitutiei. PNL si-a desemnat oamenii in Comisie, acum au zis ca au niste amendamente, daca vin cu ele le discutam.”, a declarat Victor Ponta.

" "

 

În același timp, Victor Ponta a declarat că proiectul Codului fiscal va pleca, cel târziu, pe data de 25 spre Parlament.

„Codul fiscal va pleca cel tarziu pe 25 la Parlament, voi cere Senatului procedura de urgenta, ca sa poata fi discutat dupa Paste, iar la finalul lui aprilie sa ajunga in Camera Deputatilor. Au 2 luni sa discute. Daca voi constata ca PNL incearca sa blocheaze, voi lua in calcul procedura de raspundere a Guvernului in iunie, dar imi exprim speranta ca ratiunea si bunul simt va invinge.”, a mai spus președintele PSD.

Totodată, președintele PSD a anunțat candidatura pentru șefia Consiliului Național al PSD în persoana Rovanei Plumb.

 

„S-a aprobat programul Consiliului National vineri si sambata si candidatura doamnei Rovana Plumb pentru sefia Consiliul Național al PSD, dar si temele de dezbatere care formeaza obiectul de interes al Consiliului National.”, a transmis Victor Ponta.

În ceea ce privește propunerea unui viitor ministru de Finanțe, Victor Ponta a declarat că acesta trebuie să fie cel puțin la fel de bun precum Darius Vâlcov.

„Nu am discutat inca, n-am avut cand sa discut posibili inlocuitori. Voi discuta cu presedintele Romaniei si voi propune.

Ca sa va explic, cele doua proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. Daca se schimba persoana ministrului trebuie sa schimbam circuitul. Voi transmite solicitarea domnului Valcov domnului presedinte imediat ce in sedinta de Guvern aprobam cele doua proiecte.

La ministerul de Finante nu pot sa las functia goala. Tot ce inseamna pensii, salarii, depinde de semnatura ministrului, nu poti s-o lasi vacanta.

Ma gandesc la un ministru de Finante cel putin la fel de bun precum a fost Darius Valcov. Cei care nu sunt orbiti de patima politica stiu ca a fost ministru foarte bun.”, a mai declarat președintele PSD, Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *