Skip to content
Politică

Ponta anunță o măsură radicală în PSD, care ar putea adânci tensiunea din partid

" "

Președintele PSD, Victor Ponta, a vorbit duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena3,  despre posibilitatea căderii Guvernului înainte de alegerile parlamentare din 2016.

Premierul a precizat că actualul cabinet de miniștri își va duce mandatul la bun sfârșit, refuzând să ofere totuși o notă, de la 1 la 10, care este posibilitatea ca executivul pe care îl conduce să rămână în funcție până anul viitor.

" "
" "

De asemenea, liderul PSD a anunțat măsuri extrem de dure la Consiliul Național al PSD, din data de 21 martie. Una din măsurile pe care le va propune colegilor săi de partid este aceea ca orice persoană implicată în diferite faze juridice să nu mai facă parte din Guvern sau să nu mai dețină alte funcții în administrație.

”Eu cred că ne vom duce mandatul la bun sfârșit. Deciziile pe care le vom lua la Consiliul Național Executiv vor fi unele dureroase, vor fi niște decizii. Eu voi propune ca toți liderii naționali și locali care se află în diferite faze juridice să aibă o anumită răspunde politică (…) Să vă pun foarte clar: dacă se începe urmărirea penală pe numele cuiva nu mai poți să fi în Guvern.

Cred ca daca se face un dosar, in care fata de mine se incepe urmărirea penala, n-am cum sa raman in functia de prim-ministru. Dar eu sper ca in 2015 să nu se schimbe Guvernele cu mijloace judicare”, a explicat Victor Ponta duminică seară.

De asemenea, șeful PSD a admis că în PSD este o mare tensiune și că ea trebuie gestionată în perioadă următoare.

”E foarte mare (n.r.: tensiunea în PSD) și pe bună dreptate. Trebuie să o gestionam.”, a precizat Victor Ponta, duminică seară, la Antena3.

1 comentariu la “Ponta anunță o măsură radicală în PSD, care ar putea adânci tensiunea din partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *