Skip to content
Politică

Ponta anunță un nou ministru al Culturii. Declarațiile lui Băsescu, „făcute la nervi și tulburare”

Premierul Victor Ponta s-a exprimat în ceea ce privește declarația de presă susținută de Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni pe tema justiției, a cazului Lukoil, dar și privind revocarea din funcție a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Victor Ponta a declarat că va desemna un ministru al Culturii mâine cel târziu, fie că va fi vorba despre un ministru interimar, sau despre o soluție definitivă.

„Cred că în această perioadă, cultura are multe proiecte. Mâine ne vom prezenta ori cu o formulă interimară, ori cu o formulă definitivă. Am urmărit puțin declarațiile lui Traian Băsescu. Era foarte tulburat. S-a certat cu magistrații, cu CSM, cred că e cel mai grav act pe care l-am văzut privind influența în justiție. Ne-a spus câți bani trebuie să dăm pe o operă de artă pe care în acest moment o negociem. Nu știu ce mai negociem de mâine, dacă deja ne-a spus câți bani trebuie să dăm. S-a mai răfuit și cu muncitorii de la Lukol. Aceste declarații la nervi sau la tulburare, declarațiile intempestive nu sunt benefice nici unuia dintre domeniile vizate. Fac o singură prezicare: din punctul de vedere al Guvernului, toate companiile trebuie să respecte legea și vom lua toate deciziile necesare pentru a salva locurile de muncă și pentru a avea incasările la buget. Asemenea declarații tulburate la televizor nu pot face decât rău”, a spus Victor Ponta.

Președintele Traian Băsescu i-a anunțat pe reprezentanții Guvernului că ar trebui să fie pregătiți în orice moment să preia rafinăria Lukoil de la Ploiești, plătind prețul cu care a fost achiziționată rafinăria de către reprezentanții ruși.

„Dacă mâine, Lukoil va stabili să nu reia producția, cer Guvernului să preia rafinăria de la Ploiești. Pentru că asta depășește limitele unei companii care vrea sau nu vrea. Trebuie să ne amintim prețul cu care am privatizat-o, îl replătim și diferența cât a costat tehnologizarea, o calculăm dacă vedem că evaziunea a fost numai de 230 de milioane de euro sau a fost cumva mai mare”, a declarat Băsescu.

1 comentariu la “Ponta anunță un nou ministru al Culturii. Declarațiile lui Băsescu, „făcute la nervi și tulburare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *