Skip to content
Politică

Ponta a anunțat viitorul premier și refacerea USL

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că viitorul premier, în cazul în care va fi ales președinte la 16 noiembrie, vi fi numit președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”Am propus si consider ca fiind cea mai buna solutie pentru funcția de premier pe presedintele Partidului Liberal Reformator, domnul Tariceanu, care e fondator al USL si care garanteaza faptul ca principiile care au stat la baza USL vor fi continuate si in 2015 si 2016. In egala masura am discutat cu colegii mei daca, pe parcursul urmatoarelor zile sau saptamani vom considera ca trebuie sa dam un semnal de pastrare, nu exclud posiblitatea de a vea un prim-ministru tehnocrat in persoana lui Florin Georgescu. (…) Pana in 16 noiembrie nu discutam cine in ce minister va fi. Fiecare va avea reprezentare in Guvern. Discutiile despre stabilirea oficiala a premierului si despre structura Guvernului vor incepe dupa 18 noiembrie, pana atunci avem alegeri ”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a anunțat refacerea Uniunii Social-Liberale.

”Romania are nevoie sa stie pe ce drum merge dupa alegerile prezidentiale. Cu un președinte care luceraza impreuna cu Guvernul si Parlamentul, nu se lupta cu ele . Am considerat ca e corect ca dupa turul I sa nu pastrez ca o surpriza ce-mi doresc sa fac din functia de presedinte in relatiile cu coalitia de guvernare si Parlamentul, ci sa discut cu ei despre cine va fi prim-ministru. Asta inseamna ca e un prim-ministru care garanteaza pastrarea cotei unice, garanteaza pastrarea reducerii CAS, dar si masurile de dreptate sociala pe care le-am garanta. Din aceste considerente, am discutat cu toti reprezentantii PSD, UNPR, PC, UDMR, Partidul Liberal care de azi va face parte si formal din coalitia de guvernare care e solutia cea mai bună prin care programul USL sa continue. USL se va reface”, a mai spus premierul.

3 comentarii la “Ponta a anunțat viitorul premier și refacerea USL

  1. Adica il puneti sau nu pe Tariceanu?Ce e aia ca il propui dar poate va fi tot un fost pesedist?Nu te cred,e ca atunci cand ai zis ca sa votam USL ca sa scapam de Base,pedele si UDMR ca apoi a doua zi sa plangi ca nu mai poti trai fara UDMR si fara sa coabitezi cu Base.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *