Skip to content
Politică

Ponta, apel către Parlament în ședința pentru validarea Guvernului

" "

Noul Guvern va cere Parlamentului votul de încredere într-o ședinta de plen comun a Camerei Deputatilor si a Senatului. Votul va fi secret cu bile, iar pentru ca Guvernul sa primeasca votul de incredere are nevoie de majoritate calificata, adica jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor. In plen sunt prezenti 468 de parlamentari, potrivit Agerpres.

Aflat în plen pentru a-și prezenta cabinetul, premierul Victor Ponta a vorbit despre principalele direcții de acțiune ale noului Guvern.

" "
" "

„2012, 2013 si 2014 au reprezentat 3 ani de crestere economica. Imi doresc ca in 2016 sa luam act de 5 ani neintrerupti de crestere economica, pe baza unui model social care sa arate ca nu doar suferinta si austeritatea celor multi pot duce la crestere economica. In 3 ani nu am taiat niciun leu de la salarii, pensii, am adaugat cate ceva. In perioada 2015-2016 dorim sa mentinem toate acele masuri pentru ca mediul privat sa fie stabil si predictibil. Imi doresc ca in viitoarea sesiune parlamentara sa vina in Parlament noul Cod Fiscal, noul Cod de procedura fiscala si noua lege a redeventelor pentru dezbatere. E important ca efortul de combatere a evaziunii fiscale sa continue”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta și-a exprimat și o serie de dorințe privitor la relația Parlamentului cu Guvernul în anul viitor, făcând și un apel la Legislativ.

„Trebuie sa gasim in continuare cai de imbunatatire a relatiei Guvern – Parlament. În anul 2015 trebuie sa luam decizii fundamentale, pe termen mediu si lung, pentru infrastructura de transport a Romaniei. Guvernul cere un sprijin din partea dumnevoastra pentru a continua politicile de dezvoltare a agriculturii romanesti. Guvernul va cere sprijinul dumneavoastra pentru continuarea eforturilor privind o capacitate crescuta de absorbtie a fondurilor comunitare si de coeziune”, mai spus premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a mai vorbit și despre prioritățile legate de sistemul de vot, precizând că este nevoie și de o reformă a serviciilor consulare.

„Guvernul va implementa toate deciziile, atât la nivel administrativ, dar în primul rând legislativ pe care dumneavoastră le veţi lua legate de interesele românilor din afara ţării. Trebuie ca Parlamentul să decidă sistemul legal, atât sistemul de vot, dar şi ceea ce se întâmplă între momentele electorale, pentru că este nevoie de o reformă a serviciilor consulare”, a spus Ponta în plenul Parlamentului, la şedinţa de acordare a votului pentru noul guvern.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *