PSnews

Ultima Oră

Ponta are un vis: Iohannis să fie „bad boy”, ca Erdogan, și prindem audiență la Casa Albă

evz.ro

Fostul premier al României, Victor Ponta, crede că actualii lideri politici din România manifestă prea multă obediență față de partenerii externi și cere o atitudine mai „obraznică” din partea președintelui Klaus Iohannis în relația cu aliați precum Statele Unite.

„Aș spune așa : Băieții răi merg la Washington și sunt primiti la Casa Albă – băieții buni merg la Sibiu și în drumeție în Făgăraș”, comentează Ponta pe contul său de Facebook.

Este al doilea atac deschis al ex-premierului României la președintele Iohannis, după ce săptămâna trecută a acuzat faptul că România nu are un reprezentant de marcă la summitul de la Beijing, în care președintele Xi Jinping anunța lansarea programelor de finanțare în cadrul proiectului „Noul Drum al Mătăsii”.

Sub pretextul interesului deosebit pe care îl poartă relației special cu SUA, Ponta crede că oficialii din România ar trebui să practice un joc mai agresiv în fața Washingtonului, doar personajele politice cu atitudine fiind băgate în seamă de noul ocupant al fotoliului de la Casa Albă.

„Președintele Turciei Erdogan merge în vizită oficială la Casa Albă să se vadă cu Presedintele Trump / ar trebui să fie o veste bună pentru noi (Turcia este singurul aliat pe care ne putem baza în mod efectiv la Marea Neagră), dar noi ne ferim să ne exprimăm pentru că ne ceartă „Propaganda” celor care se ocupă de drepturile omului din Turcia și sprijină în același timp toate abuzurile și nedreptățile din România!

În urmă cu doar câteva zile Președintele Trump l-a primit la Casa Albă pe Ministrul de Externe al Rusiei, Lavrov. Nu are rost să vă aduc aminte ce a pățit în presa noastră Ministrul Meleșcanu pentru că s-a vazut cu Ambasadorul Rusiei la București ( un gest absolut normal și logic)!

Nici nu vreau să vă amintesc că în ultimii 12 ani maximul de primire pentru un oficial român la Washington a fost la Vicepresedintele SUA Bidden.
Este evident că relația dintre SUA și Rusia se resetează – dar sigur noi nu înțelegem nimic și o să aflăm ultimii ( ca în ’89 cand am stat până au terminat toate celelalte țări din Est ….)!”, se plânge Victor Ponta pe rețeaua de socializare.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi