Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ponta aruncă bomba: cine ar putea fi candidatul PSD cu cele mai mari șanse să îl învingă pe Iohannis la prezidențiale

Fostul premier al României, actual lider al formațiunii politice Pro România, Victor Ponta, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

În cadrul emisiunii, printre subiectele abordate s-a discutat și despre candidatul PSD cu șansele cele mai mari împotriva lui Iohannis. Astfel, Victor Ponta este de părere că Gabriela Firea ar fi candidatul din partea PSD cu șansele cele mai mari împotriva actualului președinte. De asemenea, Ponta ar putea miza pe Corina Crețu în cazul în care ar candida, dar la aceasta rezultatul pe care l-ar putea obține depinde foarte mult de modul în care se folosește de imaginea extrem de pozitivă pe care o are.

Gabriela Firea, bineînțeles. Putea fi Ecaterina Andronescu, dar nu a jucat la miza mare a prezidențialelor. S-a mulțumit cu o miză mică”, a spus Ponta.

Chestionat în legătură cu un posibil candidat al PSD în persoana Corinei Crețu, fostul premier este de părere că „ aceasta este, și nu vă ascund acest lucru, este în continuare văzută la nivelul opiniei publice din România ca cel mai performant român care a fost într-o funcție la Bruxelles. Cât de mult se poate translata acest lucru la scena națională, este o întrebare bună. Nu știu. Oricum, cu siguranță, Corina Crețu ar putea să candideze și la prezidențiale, însă important este cum folosește această imagine extrem de pozitivă. Plus că este ardeleancă, a avut tot timpul aceleași vederi politice. Bătălia internă este întotdeauna mai urâtă, mai murdară. Plus că este femeie. Nu-mi dau seama cât funcționează în continuare misoginismul în România. 

Eu aș vota o femeie președintă, fără nicio ezitare că este femeie. Sigur, calitățile profesionale, morale contează. Dar faptul că este femeie sau bărbat nu fac parte din generația care zice că nu, femeia trebuie să stea la cratiță. Dar nu îmi dau seama, la nivel național, dacă Gabriela Firea, ar putea obține rezultat similar celui din București. 

Va fi un moment important, dacă în această toamnă vom avea o femeie candidat la funcția de președinte, o femeie cu șanse”, a declarat Victor Ponta.

Urmăriți secvența video de la minutul 28:30 până la 30:50

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *