Skip to content
Politică Societate

Ponta aruncă bomba în faţa procurorilor: triunghi amoros Kovesi – Ghiţă – Udrea

" "

Fostul premier Victor Ponta a declarat în faţa procurorilor care instrumentează dosarul în care este vizată Codruţa Kovesi, deschis după plângerea depusă de Sebastian Ghiţă, că fosta şefă a DNA se manifesta ”extrem de apropiat” faţă de Ghiţă. Potrivit lui Ponta, Kovesi ar fi spus că, dacă îl mai prinde pe Sebastian Ghiţă că vorbeşte cu Elena Udrea, îi arestează pe amândoi. Sebastian Ghiţă a infirmat existenţa vreunei relaţii amoroase, iar Elena Edrea a spus, la rândul ei, că nu ştia de existenţa unei ”relaţii de amor”.

Potrivit textului motivării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a revocat măsura controlului judiciar în cazul Laurei Codruţa Kovesi, prezentat, joi seară, de România TV, fostul premier Victor Ponta a declarat în faţa procurorilor că fosta şefă a DNA ”se manifesta extrem de apropiat în relaţiile cu Sebastian Ghiţă”.

" "

Mai mult, acesta din urmă a relatat că inculpata  Kovesi Laura Codruţa se manifesta extrem de apropiat în relaţiile cu denunţătorul/ persoana vătămată Ghiţă Sebastian Aurelian, astfel încât, cu prilejul unei vizite private s-a adresat că ştie că «îl iubeşte, dar, că dacă îl mai prinde că vorbeşte cu aia, o să îl aresteze şi pe el, aşa cum o să o aresteze şi pe ea» cu trimitere la Udrea Elena Gabriela”, se arată în motivarea Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit România TV.

Fostul premier a precizat la aceeaşi televiziune că nu poate oferi mai multe detalii despre declaraţia de martor pe care a făcut-o.

După cum ştiţi foarte bine, fiind martor într-un dosar, am o interdicţie expresă de a spune public ceea ce declar ca martor până când dosarul ajunge în instanţă. Puteţi, de exemplu, să întrebaţi martori la acea discuţie care nu au fost audiaţi, cum ar fi domnul Liviu Dragnea care era alături de mine la sediul SRI. El nefiind martor (în dosar – n.r.) vă poate confirma acest lucru. (…) Am spus numai şi numai adevărul. Nu am spus nimic neadevărat, pentru că sunt jurist şi cunosc semnificaţia şi responsabilitatea juridică. Tot ceea ce am spus în faţa procurorului este adevărat”, a declarat Victor Ponta.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Elena Udrea a afirmat că nu ştia despre relaţia de amor dintre cei doi.

Nu ştiam de relaţia de amor (…) din frustrările, din geloziile unei femei eu stau acum cu copilul meu plecată departe de ţară. (…) Femeia asta era o frustrată”, a spus Elena Udrea.

La rândul său, Sebastian Ghiţă a negat existenţa vreunei relaţii atât cu Codruţa Kovesi, cât şi cu Elena Udrea, conform News.ro.

N-am avut o relaţie sentimentală sau de alt tip, nici cu Udrea, nici cu Kovesi. (…) Kovesi nu e nici proastă şi nici sentimentală. Ceva a făcut-o să se înrăiască în ultimul hal şi să ajungă neom. Asta probabil ne va explică domnul Coldea cum a reuşit să o aducă pe o femeie zdravănă să fie capabilă să facă atâtea răutăţi”, a spus Sebastian Ghiţă.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Ea a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, dar Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie a revocat măsura.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *