Skip to content
Politică

Ponta, atac la Dragnea: A încercat să-i șantajeze pe americani, ca să scape de dosarele penale

Cotidianul

Fostul premier Victor Ponta a făcut declarații conform cărora actualul președinte al PSD Liviu Dragnea a încercat să-i șantajeze pe americani pentru a-l ajuta să scape de dosarele penale, dar planul nu i-a reușit și chiar îl va costa scump.

Conflictul a pornit după ce USR și un deputat PNL au susținut că, miercuri, în Comisia de Apărare, nu s-a mai discutat legea de achiziție a primului sistem de rachete Patriot din lipsă de cvorum: absolut toți parlamentarii PSD și ALDE au lipsit, potrivit B1.ro

Ca o ”coincidență” fantastică, secretarul american de stat Rex Tillerson, la întoarcerea din turneul asiatic, a poposit pentru o noapte chiar la București, dar nu a avut nicio întrevedere oficială.

Ulterior, Dragnea s-a scuzat și a spus că parlamentarii PSD au lipsit din comisie pentru că au fost la o altă activitate, dar săptămâna viitoare își vor face treaba, iar legea de achiziție a Patriot va trece rapid prin Parlament.

În acest context, Victor Ponta a comentat șirul evenimentelor:

”Dragnea a avut o idee greșită: ”dau bani și fac poze cu Trump în ianuarie și le spun americanilor că le dau sau nu le dau bani pe Patriot și ei mă scapă de dosarele penale”. Americanii nu funcționează așa. Ei spun: banii ți-i iau, dar Justiția e Justiție, drepturile omului sunt drepturile omului”. Pe Țuțuianu de ce l-a dat afară (de la Ministerul Apărării)? Voia să le transmită americanilor că el dă banii pentru Patriot!

Povestea asta că au lipsit toții PSD-iștii din Comisia de Apărare că i-a durut stomacul, sau au o boală în familie…”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *