Ponta, despre Iohannis: ”De ce el poate și alții nu?”

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat în urmă cu câteva zile că aleșii locali își vor putea schimba, în curând, partidul fără să își piardă mandatul, pe baza unei Ordonanțe de Urgență care va fi adoptată de Guvern la sfârșitul lunii august.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este de acord cu această schimbare, dat fiind faptul că primarul Municipiului Sibiu, prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis, a putut să își schimbe partidul în 2012, fără a-și pierde mandatul de primar.

”Dacă poate un primar care a candidat de la un partid și acum este la un alt partid, restul de ce nu pot? Atunci nici domnul Iohannis nu poate fi la PNL. De ce unii pot și alții nu”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat însă că nu a primit niciun text de lege pentru această Ordonanță, deși vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că actul normativ va ajunge în luna august în Guvern.

”Nu am primit încă acest text de lege. Când o să îl primesc o să discut. Dacă vreți să știți părerea mea vreau să vă spun că este necesar să deblocăm autoritățile locale. La Primăria Generală nu se mai iau decizii de vreo trei luni. La fel se întâmplă și în alte județe. Toți președinții de Consilii Județene și primarii care au candidat în 2012 pe listele USL au votat cu Crin Antonescu și Victor Ponta. Acum s-au trezit cu Klaus Iohannis și Vasile Blaga. Probabil că nu se simt confortabili. Este vina domnului Blaga și a domnului Iohannis care au șterpelit voturile USL, care au blocat activitatea în Consiliile Județene și Consiliile Locale”, a mai precizat Ponta. 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL