Skip to content
Politică

Ponta, avertisment voalat: ce i-ar putea pune beţe-n roate economiei

Premierul Victor Ponta a lansat, vineri seara, un avertisment voalat: ce i-ar putea pune beţe-n roate economiei

În opinia prim-ministrului, doar prostia, „foamea oarbă de putere” sau o imixtiune a ruşilor ar putea genera în România „o mare criză care să strice tot”.

Răspunzând unui articol de pe blogul jurnalistului Radu Tudor, în care acesta îi adresa câteva întrebări despre mersul economiei, şeful Executivului a scris pe Facebook: „1 – da, economia merge bine şi va merge bine cu noile măsuri adoptate dacă nu ne conving ruşii, prostia sau foamea oarba de putere să facem o mare criză care să strice tot

2 – da, inaugurăm până pe 15 iulie (probabil înaintea vecinilor) partea de autostradă de la Nădlac

3 – da, chiar mâine se discută majorarea treptată şi predictibilă a veniturilor pentru medici şi profesori / sper să avem stabilitate şi linişte să le punem în practică!”

Anterior, jurnalistul de la Antena 3 scrisese pe blog că economia dă semne bune şi, de aceea, l-a întrebat pe Victor Ponta ce măsuri concrete va lua în acest context, mai precis în ceea ce priveşte autostrada Bucureşti-Arad şi salariile medicilor.

„Din zona economiei vin veşti foarte bune, în ciuda războiului politico-judiciar de gherilă declanşat în România. Ţara asta pare să meargă în ciuda politicienilor care o conduc. Nu are rost să ne ascundem după degete: când o economie merge bine, e şi meritul Guvernului, nu doar al «contextului regional favorabil», cum spunea Cristian Pârvulescu mai deunăzi. Reducerea TVA la alimentele de bază pare să dea rezultate, a crescut nivelul de încasare, deci se diminuează evaziunea. Guvernul a dublat alocaţiile pentru copii, a micşorat CAS, a indexat salariile şi pensiile. Şi, cu toate aceste cheltuieli, sunt bani în plus faţă de anul trecut.

Dacă veştile sunt aşa de bune, facem şi noi ceva (mai) concret de banii ăştia, domnule prim ministru Victor Ponta?

Finalizăm în viaţa noastră autostrada Bucureşti-Arad?

Dublăm salariile medicilor, fără de care e o chestiune de viaţă şi de moarte zi de zi în România?

Aştept cu nerăbdare mesajul dumneavoastră, de oriunde ar veni el”, i-a transmis Tudor lui Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *