Skip to content
Politică

Ponta cade la pace cu opoziţia şi cu Iohannis. Cât va fi TVA şi cât va încasa statul în 2016

Prim-ministrul Victor Ponta cade la pace cu opoziţia şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Cât va fi TVA şi ce sume va încasa statul la buget în 2016.

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul a declarat că vrea să ducă mai departe „cel mai important obiectiv”: creşterea economică.

„Pe primul semestru 3,7 (la sută – n.r.) e destul de mult”, a apreciat Ponta.

El a subliniat că este „foarte important” ca oamenii să simtă această creştere economică „în buzunarele lor şi în viaţa lor”.

De asemenea, şeful Executivului a făcut apel la clasa politică „să se termine bătălia politică” săptămâna viitoare şi „să avem Codul Fiscal aprobat de Parlament şi promulgat de preşedinte”.

„Celelalte lucruri care privesc alte taxe si impozite pot fi discutate de oamenii politici. Important este să dăm mesajul fundamental pentru economie şi pentru zona socială. Cu 20% TVA cota generală, nu 19%. Şi cu 9% TVA la alimente Deci, în medie, 16%. S-a discutat acest lucru şi cu preşedintele Iohannis, şi cu domnul Isărescu. Sper ca liderii politici şi Parlamentul să ţină cont de opinia noastră tehnocrată”, a comentat Victor Ponta.

Potrivit oficialului, cele 4 puncte de TVA tăiate (care înseamnă 7 miliarde lei impact negativ), corelate cu creşterea economică, precum şi cu organizarea în continuare a ANAF şi cu „cheltuieli inutile de care scăpăm nu reprezintă o problemă pe economie”.

„În primele 6 luni, am încasat 10 mld lei. Anul viitor, încasăm 7 mld lei cel puţin. Cred că un consens politic ne va ajuta pe noi să mergem în aceeaşi direcţie şi mă bucur când există soluţii raţionale”, a punctat Ponta.

1 comentariu la “Ponta cade la pace cu opoziţia şi cu Iohannis. Cât va fi TVA şi cât va încasa statul în 2016

  1. … Ponta cade la pace cu opoziţia şi cu Iohannis …
    Asta e genul de titlu smecheresc si nereal. Adevarul il vad cam asa. se revine la 20% atata cat propusese Guvernul in proiectul initial de Cod Fiscal. Bag de seama ca amendamentul PNL cu 19 % a fost pe dos. Titlul corect ar fi ceva de genul… ,,Iohannis si PNL, invinsi de Guvernul Ponta. Se revine la 20 % TVA, cat a zis Ponta, nu la 19 % cat a vrut PNL-ul lui Iohannis ! ,, Corect ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *