Skip to content
Politică

Ponta cere capetele celor responsabili de impozitarea alocațiilor copiilor

După ce peste mii de copii au fost somați de către FISC pentru achitarea contribuției pentru sănătate, datorită unei erori, conducerea ANAF a transmis către unitățile de aministrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obținute din dobânda bonificată de bănci pentru alocațiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.

Premierul Victor Ponta a adus situația în discuție, în ședința de Guvern.

„Debirocratizarea și desțelenirea tuturor lucrurilor inadvertențelor, ca să nu spun a prostiilor din legislație, îmi cer scuze și îmi pare rău când am văzut că s-au trimis la copii să plătească taxe pentru alocație”, a spus Victor Ponta în ședința săptămânală de Guvern.

În același timp, premierul a precizat că dorește să știe cine trebuie sancționat pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc pe viitor.

„Vreau să anunț foarte clar că ministrul Finanțelor și șeful ANAF-ului au luat măsuri și lucrurile astea încetează de azi, dar eu vreau până mâine să-mi spuneți și pe cine sancționăm și cum îndreptăm să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii să trimitem la copii să plătească nu știu ce bani din alocații”, a mai spus premierul.

Mii de copii au primit somaţii de la Fisc să-şi plătească taxele la stat. Printre ei sunt şi copii cu handicap. Mai exact, Fiscul a cerut ca din alocaţia de 42 de lei să fie plătite contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012, informează Digi24.

Sursa foto observator.tv.

1 comentariu la “Ponta cere capetele celor responsabili de impozitarea alocațiilor copiilor

  1. Sa il intrebe de Sebastian Ghita ce sistem informatic a furnizat pe bani grei din banii publici?
    Trebuia sa prevada legea ca copii sunt exceptati de la plata impozitului pe alocatie????
    Vai de capul lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *