Skip to content
Politică

Ponta, chemat în instanță de un lider PNL. Când trebuie să se prezinte premierul

Premierul Victor Ponta este chemat în instanță de copreședintele executiv al filialei PNL Cluj, Mihai Seplecan.

Mai exact, Guvernul României, prin prim- ministrul Victor Ponta, a fost citat la Curtea de Apel Cluj în calitate de pârât, în procesul intentat de către consilierul judeţean PNL Cluj Mihai Seplecan pentru neorganizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Astfel, premierul Victor Ponta este aşteptat la Curtea de Apel Cluj miercuri, 1 aprilie, la ora 09:30, atunci când va avea loc prima înfăţişare din proces.

Seplecan a declarat că speră ca Ponta să nu trateze această situație ca pe o glumă.

Victor Viorel Ponta și PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetățenilor Clujului de a alege și de a fi ales. Sper să nu trateze situația ca pe o glumă, așa cum s-au obișnuit să guverneze România. Reamintesc faptul că am notoficat ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001, a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrative”, a declarat consilierul judeţean PNL, Mihai Seplecan, potrivit monitorulcj.ro.

 

2 comentarii la “Ponta, chemat în instanță de un lider PNL. Când trebuie să se prezinte premierul

  1. Asta este curata nesimtire, indiferent de prevederile legale. Pai sa se duca domnul consilier liberal sa-l aduca inapoi pe colegul lui de partid, liberalul Uioreanu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *