Skip to content
Video

Ponta clarifică în premieră un episod controversat. Ce a făcut pe 22 decembrie 1989? EXCLUSIV

nineoclock.ro

Invitatul celei mai recente ediții a interviurilor video PSnews.ro a fost fostul prim-ministru Victor Ponta. Deputatul a oferit clarificări cu privire la un eveniment despre care nu a vorbit niciodată până acum.

Amintim că la începutul lunii martie istoricul Marius Oprea a oferit o declarație pentru PSnews.ro în care a sugerat confirmarea pentru ipoteza defunctului general Ştefan Kostyal (deconspirat ca spion GRU), potrivit căreia în mașina acestuia s-ar fi aflat însuși Victor Ponta pe 22 decembrie 1989.

CITIȚI ȘI: Exploziv: Ponta – racolat în organizația „Corbii tineri”? EXCLUSIV

Cu aceeași ocazie, Marius Oprea a dat de înțeles că Ponta ar fi fost racolat imediat după Revoluție într-o nouă facțiune a serviciilor de informații, denumită „Corbii Tineri”.

Ambele supoziții au fost infirmate luni la PSnews.ro de către deputatul de Gorj.

„Asta este o prostie totală! În 22 decembrie ’89, aveam 17 ani. Nu m-am urcat în nicio mașină; am stat cu tatăl meu (care – mă rog – acum e decedat) și cu sora mea și – sigur – am ieșit pe stradă în Piața Palatului, seara. Dar în nebunia aia… Eu cred că generalul respectiv (care a și decedat), cred că m-a confundat – cu siguranță. La 17 ani, nici măcar Ceaușescu n-avea activități revoluționare. Deci a fost o prostie totală asta. Mai sunt și multe alte lucruri (pe care le citesc și pe la colaboratori de-ai dumneavoastră), lucruri care sunt simplu de demonstrat, dar au intrat așa, știți, în legende. Tot vorbește domnul Roșca Stănescu că eu am spionat-o pe Carla del Ponte. Am intrat pe Wikipedia, să văd cine e Carla del Ponte, ca să știu – dacă tot am spionat-o! Este o doamnă care a lucrat la Haga. Eu n-am fost la Haga! Am fost – sigur – în 2000 și ceva, ca ministru. Deci sunt tot felul… N-am cum să mă supăr pe cineva care a murit, dar – repet – la 17 ani, împreună cu tatăl meu și cu încă un vecin, am fost în Piața Palatului, cum a fost jumate de București. Nu m-am suit cu nimeni în nicio mașină; ba chiar am dormit acasă. Și de ce să iei pe cineva la 17 ani? Pe-asta cu data chiar nu pot s-o falsific. Cred că se ramolise puțin domnul respectiv.

E nebun! E nebun Marius Oprea dacă a spus așa ceva (legat de Corbii Tineri – n.r.). Dar eu cred că n-a spus. Domn’e, înseamnă că a înnebunit. Aveam – repet – 17 ani. Ce corbi? Nu că neg; e o prostie de spus babelor la foc! Ce să mă pregătesc eu la 17 ani? V-am zis: doar legendele alea cu Ceaușescu erau cu… Dar nu cred că a zis Marius Oprea așa ceva. Sau a înnebunit. Înseamnă că a luat-o razna!” a afirmat Victor Ponta.

Urmăriți secvența de la momentul 26:33 până la final:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *