Skip to content
Politică

Ponta clarifică situaţia: este legitim interimatul Rovanei Plumb la şefia PSD?

Premierul Victor Ponta clarifică situaţia: este legitim interimatul Rovanei Plumb la conducerea Partidului Social Democrat?

El a făcut, luni, o paralelă între situaţia sa în partid şi cea a lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

„Bineînţeles (că este legitim – n.r.). Daţi-mi voie să mă obişnuiesc cu noua poziţie pe care o am, de membru de partid. Doamna preşedintă Plumb, secretarii generali, ceilalţi vă spun exact ce decide PSD-ul mai departe. Iar eu sunt nu doar prim-ministru PSD; sunt membru al PSD şi respect ce decid colegii mei. Sunt deja un membru ca domnul Iliescu şi domnul Năstase. Vă daţi seama?” a comentat Ponta.

Pe de altă parte, el a refuzat să comenteze dosarul pe care i l-a făcut DNA: „Justiţie discutăm la justiţie, politică la politic. Aşa e normal”.

Întrebat dacă a existat vreo situaţie ambiguă în PSD, după atacurile voalate dintre Liviu Dragnea şi Rovana Plumb, Victor Ponta a răspuns: „Nu a fost niciun moment nicio problemă ambiguă. Şi Liviu, şi toţi ceilalţi, toată lumea ştie un singur lucru: PSD-ul, când e unit, câştigă; dacă nu e unit, pierdem. Şi toată lumea va fi unită, va fi în echipă. Indiferent de poziţia pe care o ocupăm în echipa PSD, echipa e unită şi aşa vom merge mai departe. Sunt convins de acest lucru şi am toată încrederea în colegii mei”.

Chestionat în legătură cu intenţia de a demisiona de la Guvern, pentru imaginea Guvernului, Ponta a replicat: „Eu v-am spus ceea ce s-a decis în coaliţie. Restul lucrurilor le comentaţi dumneavoastră. Vă mulţumesc mult de tot”.

Totodată, el a dat asigurări că actuala coaliţie încă funcţionează şi că îşi va duce la îndeplinire obiectivele: „Am avut o şedinţă cu liderii coaliţiei. Am discutat despre ce avem de făcut săptămâna aceasta la guvern. Din punctul meu de vedere, există tot sprijinul să ducem mai departe, la îndeplinire, programul guvernamental”.

Întrebat dacă a mai vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai Fifor la Transporturi, prim-ministrul a răspuns: „Evident că trebuie să colaborăm instituţional premierul şi primul ministru. Am transmis şi vineri o revenire (apropo de numirea de la Transporturi). Sunt convins că, după ce vine în ţară (Iohannis – n.r.), va avea o poziţie. Vă va comunica dânsul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *